hilti-innovaties bekroond met awards voor productdesign

Schaan (FL), 9 juli 2019 – Het productdesign van Hilti valt eens te meer in de prijzen bij de Red Dot- en iF-designawards.

Beide competities prijzen de DX 9-HSN, een volautomatische kruitschiethamer voor de bevestiging van metalen profielplaten aan stalen oppervlakken. Ergonomie was een belangrijke factor bij de ontwikkeling van dit ontwerp. De staande bedieningspositie ontlast de rug van de medewerker, terwijl de handgreep de terugslag van het gereedschap dempt en de polsen, ellebogen en schouders van de medewerker beschermt. Het scherm dat in de handgreep is bevestigd, toont de gebruiker in real time wanneer de machine onderhoud vereist. Hierdoor worden ongeplande onderbrekingen voorkomen.

De tweede machine die zowel de Red Dot- als de iF-award ontvangt, is de PM 40-MG multilijnlaser die wordt gebruikt voor het uitlijnen, loodrecht, haaks en waterpas zetten bij het installeren van gipsplaten, toevoerleidingen en kabels. De groene laser is vier keer zichtbaarder dan rode laserlijnen en kan vanaf een afstand van 25 meter in helder licht worden geïdentificeerd. Hilti's Metal Blade Axicon-technologie zorgt ervoor dat de machine bestand is tegen de werfomstandigheden door alle gevoelige diodes en prisma's te beschermen tegen vallen en ruwe behandeling.

De nieuwe snoerloze TE 60-A36 combihamer kreeg ook een Red Dot Award. Hilti legt de lat weer een stukje hoger voor accu-aangedreven prestaties met deze machine. Zelfs zware boor- en beitelwerkzaamheden kunnen nu snoerloos worden uitgevoerd. Het geringe gewicht en het lage trillingsniveau van de machine zorgen bovendien voor nauwkeuriger en comfortabeler werk over een langere periode.

Last but not least bekroonde de Red Dot-jury ook de Hilti TE-SPX Polygon puntbeitel, die drie afzonderlijke problemen oplost. De dikkere zijkanten van de beitel helpen te voorkomen dat hij vast komt te zitten in het beton en de golfvormige rand vermindert niet alleen het risico op gebroken beitels met 35% maar verhoogt ook de beitelprestatie met 15%. Tot slot voorkomt de bloemvormige doorsnede dat stof zich in de lucht kan verspreiden, wat leidt tot een gezondere werkomgeving.

De jury's van beide productdesignconcours beoordeelden de inzendingen voornamelijk op ontwerp en ergonomie, mate van innovatie, productkwaliteit en functionaliteit.

 

Hilti-machines die in 2019 zowel de Red Dot- als de iF-award wonnen

cloueur DX 9

DX 9-HSN

laser PM 40-MG

PM 40-MG

Hilti's 2019 Red Dot Award-winnaars

perforateur burineur TE 60-A36 hilti

TE 60-A36

burin TE-SPX

TE-SPX

Visseuse perceuse SF 6(H)-A22

Visseuses-perceuses avec ou sans percussion

Réalisez sans effort vos applications de perçage et vissage intensifs

Découvrir la nouvelle génération

Contact pers