HILTI INNOVATIES HALEN RED DOT DESIGN AWARDS BINNEN

red dot hilti

Schaan (FL), 10 juli 2018 – Hilti viel bij deze editie van de Red Dot Design Awards in de prijzen met drie producten en een productgroep. We wonnen de best-in-category award en krijgen bijkomende eervolle vermeldingen voor de laatste generatie van ons merkicoon, de bekende rode gereedschapskoffer.

 

De Hilti TE 50-AVR combihamer kreeg de “best of the best” award als winnaar in zijn categorie. In het juryrapport werden de ‘hoogstaande designkwaliteit en het vooruitstrevende design’ van de machine benadrukt. De machine levert verbeterde prestaties, weegt minder dan zijn voorgangers en heeft ook een geoptimaliseerde slipkoppeling voor een grotere gebruiksveiligheid.

De zesde generatie van onze gereedschapskoffer wist ook een Red Dot Design Award in de wacht te slepen. Het befaamde icoon kreeg een nieuw design als onderdeel van Hilti’s inspanningen om het merk te restylen. De koffer kreeg extra functies zoals een draaihendel waarmee twee gereedschapskoffers gemakkelijk met één hand gedragen kunnen worden. Ook het binnenontwerp kan aangepast worden naargelang van de verschillende accessoires.  

Andere Hilti producten die Red Dot Awards kregen zijn onder andere ons gamma snoerloze machines voor het snijden, persen en schuren. Hoewel dit een nieuw segment is voor Hilti bleek het uitstekende design goed voor een bekroning van de jury. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de TE 6-A36, onze snoerloze boorhamer, die eveneens in de prijzen viel.

De inzendingen voor een Red Dot Award worden beoordeeld op criteria zoals innovatie, ergonomie, functionaliteit en vormelijke kwaliteit. 

“De ‘best of the best’ award voor de nieuwe combihamer is de bevestiging van onze ontwerpstrategie die gebaseerd is op de continuïteit in het design en de versterking van zowel de merk- als productidentificatie naast het eigenlijke gebruik van het product,”

Stephan Niehaus
Hilti’s Hoofd van de Designafdeling

Please enter alternative text here (optional)

Contact pers