Wijziging in de raad van bestuur van hilti Carla De Geyseleer volgt Michael Jacobi op.

carla de geyseleer

Schaan (FL), 28 september 2018 - Michael Jacobi, lid van de Raad van Bestuur van de Hilti groep verlaat de raad van bestuur in april 2019 tijdens de jaarlijkse algemene vergadering 2019 van de Hilti groep. Carla De Geyseleer, CFO van de SGS-groep gevestigd in Genève, Zwitserland, wordt zijn opvolger.

Als gevolg van de aanstelling van interne mandaten eindigt Michael Jacobi's bestuurdersmandaat op de volgende jaarlijkse algemene vergadering van de Hilti groep. "Michael Jacobi heeft als langdurig lid van de raad van bestuur een aanzienlijke impact gehad op de succesvolle strategische koers van het bedrijf. We willen hem bedanken voor zijn blijvende inzet voor het bedrijf en voor zijn waardevolle kennis en deskundigheid“, zei Bestuursvoorzitter Heinrich Fischer.  

Michael Jacobi zal worden opgevolgd door Carla De Geyseleer (50). Ze heeft meer dan 20 jaar internationale ervaring in diverse financiële managementfuncties. Sinds 2014 is ze actief als Chief Financial Officer van SGS, een beursgenoteerd bedrijf gevestigd in Genève dat gespecialiseerd is in controle-, verificatie- en certificeringsdiensten.

Daarvoor werkte ze jarenlang als CFO voor zowel Vodafone Libertel B.V., de dochteronderneming van de mobiele operator Vodafone, als voor de logistieke dienstverlener DHL Express Benelux, beide gevestigd in Nederland. Carla De Geyseleer behaalde ook een Executive MBA-diploma aan het Institute for Management Development in Lausanne, Zwitserland.

Samenstelling van de raad van bestuur van de Hilti groep, van kracht op 9 april 2019:

Erevoorzitter: Michael Hilti (Schaan, FL). Heinrich Fischer, Voorzitter (Rüschlikon, CH); Pius Baschera (Zürich, CH); Daniel Daeniker (Zürich, CH); Carla De Geyseleer (Erembodegem, BE); Kim Fausing (Sonderborg, DK); Barbara Milian Thoralfsson (Oslo, NO).