Image alt text (optional)

Nagenoeg stofvrij uitbreken

Hilti’s stofverwijderingssysteem (DRS) helpt bij het verwijderen van gevaarlijk fijn stof.

Door onze breekhamers te combineren met het TE DRS-B stofafzuigsysteem waarborgt u de veiligheid van uw arbeiders en respecteert u de voorschriften inzake stof. Minder stof op de werf verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat machines en verbruiksgoederen minder snel verslijten. 

GEDAAN MET STOF

Wanneer het op stof aan komt, doet grootte er wel degelijk toe. Terwijl grote stofdeeltjes weggefilterd worden door de mond en neus, kan fijnstof in de luchtwegen en zelfs in de verste uithoeken van de longen belanden. Het silicastof dat vrijkomt bij het uitbreken van beton is bijzonder schadelijk. Overmatige blootstelling kan leiden tot silicose, een ongeneeslijke longziekte. 

COMPLEET SYSTEEM

Onze DRS-oplossingen zijn uitermate efficiënte stofverwijderingssystemen die ontworpen zijn voor indoortoepassingen. Ze kunnen gecombineerd worden met al onze breekhamers waarbij gevaarlijk fijnstof verwijderd wordt vanaf de bron. Het resultaat: een werf die nagenoeg stofvrij is. 

Alle onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd zodat een maximale hoeveelheid aan stof verwijderd kan worden. Het stofverwijderingssysteem wordt bevestigd aan de boorkop en kan eenvoudig gecombineerd worden met eender welk soort beitel.

VEILIGHEID EN GEZONDHEID CENTRAAL

Wij weten dat u net als ons enorm veel belang hecht aan veiligheid en gezondheid. Daarom hebben we ons jarenlang toegelegd op het onderzoeken van stofverwijdering en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. 

Wetten inzake stof op nationaal en supranationaal niveau zijn er om uw arbeiders te beschermen tegen overmatige blootstelling aan schadelijke stofconcentraties. Hilti’s DRS zorgt ervoor dat u in lijn bent met de toepasselijke voorschriften van uw land. En nog belangrijker: het zorgt ervoor dat u en uw arbeiders veilig zijn.