BRANDBEVEILIGING PATIËNTENZALEN EN OPERATIEKAMERS, ITALIË

Ziekenhuis "Dott. Pederzoli", Peschiera del Garda

De uitdaging

Hilti jobsite reference Pederzoli Hospital Peshiera del Garda Italy

Het chirurgische ziekenhuis "Dott. Pederzoli" is sinds de oprichting in 1947 aan de oevers van het Gardameer gestaag gegroeid.

Het ziekenhuis plande de bouw van een nieuwe vleugel, met vernieuwde chirurgische afdelingen, 4 nieuwe operatiekamers, intensive-care-afdelingen, een gezondheidscentrum en andere ruimtes voor gespecialiseerde zorg.

Maar het aanbouwen van een nieuwe vleugel is altijd een uitdaging voor een ziekenhuis, vooral wanneer het gaat om brandbeveiliging.

Ziekenhuizen bieden onderdak aan patiënten die vaak moeilijk kunnen lopen. In geval van brand is het belangrijk dat systemen voor brandbeveiliging snel in actie komen.

Systemen in ziekenhuizen zitten bouwkundig complex in elkaar. In het ziekenhuis "Dott. Pederzoli" bevonden zich meer dan 350 pijpen en kabels. Deze moesten worden voorzien van firestop met een zo klein mogelijke afdichting, om gedurende 60 tot 120 minuten temperaturen van meer 850°C te kunnen weerstaan.

De oplossing van Hilti

Het bedrijf Alpiq Intec Verona SpA dat de bouw verzorgde koos voor de firestopsystemen van Hilti, die overal in het nieuwe ziekenhuis van 5 etages werden geïnstalleerd. Er werd ook een beroep gedaan op onze deskundige firestop-installatieservice, waarbij ter plaatse een firestop-installateur van Hilti aan het werk ging.

Binnen enkele weken, kon Impianti Srl (de in Udine gevestigde installateur van Hilti Firestop) de werkzaamheden voor 350 afdichtingen in openingen in muren en vloeren afronden. Deze werkzaamheden vonden soms ook plaats op moeilijk bereikbare plaatsen, achter systeemplafonds en voorgemonteerde buizen, waarbij erg weinig werkruimte beschikbaar was.

Een groot aantal Hilti firestopproducten werden bij de bouw gebruikt:

  • Voor grotere openingen met meerdere pijpen en leidingen - Hilti CFS-CT B platen
  • Voor pijpen voor brandstofaanvoer en gebogen pijpen - HILTI CFS-C EL brandmanchetten en CFS-CP brandmanchetten
  • Voor geïsoleerde metalen pijpen - Hilti CFS-B bandages
  • Voor kleine, eenvoudige openingen voor elektrische kabels - Hilti CFS-F FX schuim en Hilti CFS-IS intumescerende afdichting

Toen de werkzaamheden afgerond waren, kregen de projectmanager (Studio Protecno) en de eigenaar de documentatie overhandigd, getekend met onze Hilti-software Firestop Documentatiemanager.

VOOR DEZE OPLOSSING GESPECIFICEERDE PRODUCTEN

GERELATEERDE SOFTWARE

Raadpleeg een ingenieur