Hoe rechte- en omtrekvoegen brandwerend maken

Brandwerende oplossingen voor beweging en vochtwering

Hilti firestop for perimeter joints

De unieke ontwerpuitdagingen van brandwerende buitenmuren.

Net zoals bij alle constructievoegen is de voeg van een gordijngevel voortdurend in beweging en verschuift deze ten opzichte van de bouwconstructie.

De voeg kan ook blootgesteld zijn aan het weer, externe en interne invloeden zowel tijdens als na de bouwfase.

Als je dus de geschikte brandwerende oplossing voor gordijngevels wilt bepalen, moet je rekening houden met verschuiving, lekken en waterbestendigheid om dure herstellingen in de toekomst te vermijden.

Bij het brandwerend maken van de rand van een betonplaat langs de omtrek van een gebouw, moet je ook een brandwerend systeem kiezen om de buitenbekleding van het gebouw mee af te werken.

Deze kan uit verschillende componenten bestaan zoals complete gordijngevels, voorgevormde betonpanelen of koudgevormde staalstructuren en gevelbekleding.

Onze Hilti oplossingen voor rechte en omtrekvoegen

Hilti's brandwerende oplossingen voor rechte- en omtrekvoegen omvatten:

  • Hilti's afdichtmiddel en Hilti voegenspray – onze meest frequent gebruikte brandwerende producten voor toepassing op betonplaatranden.
  • Hilti's Top Track dichting – aanbrengen rond een rand tussen twee gipsplaatvoegen en vlakke betonplaten.
  • Een breed assortiment aan brandwerende systemen voor buitengebruik.
  • We zijn ook de eerste fabrikant die een gepatenteerd en getest doorkijkglassystemen van vloer-tot-plafond om te voldoen aan de ontwerpbehoeften aanbiedt.

Onze brandwerende Hilti oplossingen zijn eenvoudig te installeren en eenvoudig te inspecteren.

Ze voldoen ook aan de meest strikte internationale normen zoals ASTM en EN. Ze zijn in overeenstemming met de voorschriften en voldoen aan de ETA- en UL-vereisten.

GERELATEERDE BRANDWERENDE PRODUCTEN VAN HILTI VOOR ELEKTRISCHE DOORVOERINGEN

Raadpleeg een ingenieur

Comment pouvons-nous vous aider lors de la conception et la définition de vos spécifications ?

Nous serons ravis de vous apporter notre aide lors de vos étapes de conception et de définition des spécifications, que ce soit sur chantier, par téléphone ou en ligne :

  • Outils de conception : utilisez notre vaste bibliothèque BIM/CAD, ainsi que notre logiciel «  Button for Firestop », qui vous permet d'identifier automatiquement les pénétrations à protéger contre le feu et vous recommande des solutions coupe-feu.
  • Assistance sur chantier : nos ingénieurs vous assistent sur vos chantiers, afin de vous apporter leur soutien en matière de spécifications et de solutions.
  • Spécification et préconisation : contactez-nous par téléphone ou en ligne afin de trouver le produit adéquat, ainsi que la documentation nécessaire à votre conception.
  • Documents techniques : accédez à notre bibliothèque technique en ligne afin de trouver des documents de planification préalable, des fiches techniques et des documents d'homologation. Il vous suffit de copier, puis de coller des schémas et des textes directement dans votre projet de conception.

Renseignements complémentaires