TABAKALERA, SAN SEBASTIÁN SPANJE

Een tabaksfabriek transformeren tot een groot Cultureel Centrum

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

De uitdaging

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Tabakalera fungeerde vroeger als tabaksfabriek, maar ter gelegenheid van de benoeming van San Sebastián tot Europese Culturele Hoofdstad 2016, werd het getransformeerd tot een enorm nieuw Centrum voor Hedendaagse Cultuur.

De tabaksfabriek is een groot gebouw. Het doel was om 30.000 m2 aan ruimte te creëren voor tentoonstellingen, bioscopen, een media-archief en zelfs een hotel. Het gehele project kostte 50 miljoen euro.

De bestemming van het gebouw veranderde volledig, waardoor nieuwe vloeren, nieuwe ruimtes en een totaal nieuw glazen dak werden gebouwd.

De plafonds bestonden uit allerlei verschillende materialen, zoals oude stalen balken, holle platen, composiet platen en traditionele betonplaten. 

De oplossing van Hilti

Wij boden de oplossing door gebruik te maken van ons Hilti MQ Installatiesysteem, om hiermee alle nodige technische installaties te ondersteunen. Wij leverden ruim 14.000 meter aan Hilti MQ installatiesysteem.

De Hilti technologieën voor geschoten montage werden gebruikt om het installatiesysteem direct aan staalconstructies te bevestigen en onze Hilti HUS schroefankers waren de oplossing voor de bevestigingen in beton. 

Na  bouwwerkzaamheden van 4 jaar, werd Tabakalera in 2015 geopend, ruim op tijd voor San Sebastián's jaar als Europese Culturele Hoofdstad 2016.

PRODUCTEN DIE VOOR DEZE OPLOSSING ZIJN GEBRUIKT

Gerelateerde Software

Vraag het aan een ingenieur