Webinars Bibliotheek

Raadplegen van onze webinar-opnames

Webinaires

Heeft u een van onze webinars gemist en wilt u deze terugzien?

Klik gewoon op een link hieronder om toegang te krijgen tot de opname van de webinar van uw keuze.

Vragen kunnen niet live gesteld worden, maar aarzel zeker niet om ons te contacteren indien u vragen heeft en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

PROFIS Engineering

Webinars On-Demand beschikbaar

 • Ankersystemen: Hoe wordt een balustrade verankerd conform de nationale bijlagen?

  PROFIS Engineering dimensioneert niet alleen uw ankers, maar ook uw balustrades. Ontdek in dit webinar hoe een balustrade wordt gedimensioneerd conform de nationale bijlagen.

  Kijk online

  Ankersystemen: Hoe worden trapbordessen in verschillende ondergronden zoals beton en ytong bevestigd ?

  Hoe worden trapbordessen in verschillende ondergronden zoals beton en ytong bevestigd ? Met behulp van onze nieuwste ankersoftware wordt de dimensionering van de verankering voor oplegprofielen vereenvoudigd . Bekijk hier enkele tips hoe u trapbordessen op de juiste wijze moet bevestigen.

  Kijk online

  1. PROFIS Engineering. Wat is nieuw?

  Manuele overdracht van berekeningsresultaten wordt overbodig dankzij de link met Dlubal RSTAB/ RFEM, snelle en nauwkeurige export van uw resultaten naar CAD en BIM software; een plug-in voor Tekla Structures plug-in is reeds beschikbaar, bereken een volledige borstwering, van handgreep tot en met de verankering, ervaar hoe gebruiksvriendelijk de sjablonen, meldingen en filters zijn

  Kijk online

  2. PROFIS Engineering. Ontwerp van een volledige borstwering

  Ontwerp een volledige borstwering (voetplaat, lassen, steunen, rail) en de verankering met één en dezelfde software , ontwerp een borstwering gevuld met panelen, rekening houdend met de windlast, bepaal de meest optimale verankering

  Kijk online

  3. PROFIS Engineering, de TEKLA plugin

  Win tijd door automatisch gegevens te exporteren naar TEKLA STRUCTURES, pas de voetplaten aan in slechts enkele muisklikken, verbeter uw werkstroom met een link tussen ingenieur en tekenaar

  Kijk online

  4. PROFIS Engineering, de nieuwigheden van de ankersoftware

  Een UNDO knop, een tab met al je favorieten, verbeterd ontwerp van de voetplaat, artikelnummer

  Kijk online

Ankersystemen

Webinars On-Demand beschikbaar

 • Anchor webinar

  Wat moet u weten bij het selecteren van een anker?

  In dit webinar ontdekt u de basisprincipes van een anker. Doelgroep : ingenieurs stabiliteit, project- en werfleiders, controle-ingenieurs

  Kijk online
  Anchor basic webinar

  Bevestiging van borstweringen

  Na dit webinar bent u in staat het juiste anker te selecteren voor de bevestiging van borstweringen. Doelgroep : ontwerp-en stabiliteitsingenieurs, staalconstructeurs

  Kijk online
  Cracked concrete

  Anker oplossingen in gescheurd beton

  Wat is de invloed van scheurvorming op een anker ? Wat is het verschil tussen een goedgekeurd en niet-goedgekeurd anker in gescheurd beton? Wat zijn de risico's? Hoe weet ik of het beton al dan niet gescheurd is ?

  Kijk online
  Seismic

  Ontwerp van ankers in seismische gebieden

  Dit Webinar gaat over de Europese norm voor het ontwerpen en testen van ankers in seismische gebieden. Er wordt een voorbeeld uitgerekend aan de hand van Profis Anchor.

  Kijk online
  Solutions de chevillage en environnement corrosif

  Ankersystemen : Wat moet u weten over bevestigingen in een corrosieve omgeving ?

  Houdt u bij een ankerontwerp ook rekening met de omgeving waarin u het anker installeert ? Wat gebeurt er als u een elektrolytisch verzinkte ankerstang in een corrosieve omgeving zoals een offshore en maritieme gebied installeert? Hoe kiest u de juiste corrosiebescherming voor uw toepassing ? Wat zijn de beschikbare ankersystemen ?

  Kijk online
  OST

  Trekproeven op de werf

  Hoe schrijf ik een trekproef op ankers voor? Hoe voer ik correct een trekproef op ankers uit? Wanneer een anker geplaatst en beproefd moet worden in een atypische ondergrond, of wanneer een controle op de plaatsingskwaliteit van een anker nodig is, biedt Hilti de mogelijkheid om de sterkte van het materiaal en het anker te bepalen door het uitvoeren van in-situ trekproeven.

  Kijk online

Achteraf aangebrachte wapening

Webinars On-Demand beschikbaar

 • Rebar webinar

  Verlijmen van wapeningsstaven conform de gewapende betontheorie (EC2)

  In dit webinar krijgt u een overzicht van de verschillende beton-beton verbindingen die toegelaten zijn met achteraf verlijmde wapeningstaven conform de EC2 et de software Profid Rebar. Doelgroep: ingenieurs stabiliteit, project- en werfleiders, controle-ingenieurs...

  Kijk online
  PROFIS Rebar

  PROFIS Rebar

  Basistraining van de Hilti Rebar software voor het verlijmen van wapeningsstaven. Doelgroep : ingenieurs en technici die starten met het gebruik van Profis Rebar software van Hilti.

  Kijk online

Bevestiging

Webinars On-Demand beschikbaar

 • Bevestigingen op staal- Hoe ontwerpen we een oplossing die op een eenvoudige, snelle en betrouwbare manier kan uitgevoerd worden ?

  Hoe verzekert u de kwaliteit van uw lasverbindingen ? Controleert u op regelmatige basis de weerstanden van de lasnaden ? Hoe zorgt u evoor dat de corrosieve berschermingslaag bij bevestigingen op staal niet wordt aangetast door de uitvoering van de bevestiging ? Heeft u een idee van de benodige tijd om een bevestiging uit te voeren en hoe kan u deze uitvoeringstijd verminderen ?

  Kijk online

BIM - Hilti Service

Webinars On-Demand beschikbaar

 • BIM - Hilti services

  BIM, Building Information Modelling, veroorzaakt een revolutie in de manier waarop projecten worden ontworpen en uitgevoerd. Het is niet alleen software voor 3D-ontwerpen, maar een proces waarin samenwerking voor uitgebreide projectteams gemakkelijk wordt gemaakt.

  Kijk online

Brandwering

Webinars On-Demand beschikbaar

Detectie van wapening

Webinars On-Demand beschikbaar

 • Detectie van wapening

  Niet-destructieve detectie van wapening in een bestaand betondeel. Schatting van de locatie en de diameter van de bestaande wapening door aan de hand van betonscanners PS200 en PS1000 en de bijhorende software Profis Detection. Integratie van een 3D scan van wapening in de ankerberekeningsoftware aan de hand van een praktisch voorbeeld.

  Kijk online

Geventileerde gevels

Webinars On-Demand beschikbaar

 • Facade

  Montagesysteem voor licht geventileerde gevels

  Hilti presenteert het flexibel montagesysteem voor geventileerde gevels, dat aangeleverd wordt door EUROFOX. Dit systeem wordt van berekening tot plaatsing uitgelegd aan de hand van een gerealiseerd project.

  Kijk online
  Facade

  Geventileerde gevelsystemen

  Hebt u ooit een gevelsysteem ontworpen voor nieuwbouw of renovaties? Bestond de ondergrond uit een zwak basismateriaal zoals metselwerk ? Hoe heeft u de constructie hiervan berekend ? Tijdens dit webinar laten we u een contructieprincipe zien die onafhankelijk is van de onderliggende muureigenschappen.

  Kijk online