NIEUW OP HILTI ONLINE?Ontdek de voordelen van onze webshopRegistreer nu

Controlesystemen voor beton

Ontdek hoe onze controleoplossingen voor beton u in real-time accurate informatie helpen verschaffen over beton

Ontdek hoe onze controleoplossingen voor beton u in real-time accurate informatie helpen verschaffen over beton
Terug naar producten ()
Vergelijk
Producten ()

Slimme uitharding van beton

Betonsensoren voor een sneller en betrouwbaarder resultaat

Een goede uitharding van beton is cruciaal voor de stevigheid ervan en het verloop van de planning. Daarom maken we het voor u makkelijker dan ooit om de sterkte, temperatuur en relatieve luchtvochtigheid van uw beton op te volgen.

Onze slimme, handige sensoren verstrekken in realtime accurate gegevens over het uithardingsproces zodat u sneller weldoordachte beslissingen kunt nemen.

Monitor uw beton van start tot finish

Ken uw beton tot in de puntjes

Vind gemoedsrust wetende dat ons labo uw mengsel goed gekalibreerd heeft op basis van de rijpheid.

Voer metingen uit op uw beton

Verzamel in realtime accurate gegevens over het uithardingsproces van uw beton dankzij onze ingebouwde sensoren.

Volg uw beton op

Ontvang en deel informatie over de uitharding waar en wanneer u maar wilt via onze gebruiksvriendelijke smartphone-app. 

Image alt text (optional)

Monitor de sterkte van uw beton

Bewaar de realtime gegevens van een stortbeurt gedurende een dag

U kan betere beslissingen nemen over de planning, zoals de bekisting sneller wegnemen of de naspanningskabels vroeger plaatsen, door in realtime de gegevens over uw beton op te volgen. U hoeft niet meer te kijken naar de gegevens van cilinders die doorgaans trager uitharden dan platen en de situatie op de werf niet weerspiegelen. Een plaat kan op een volledige dag bijvoorbeeld 4000 PSI bereiken nog voor uw cilinders dit doen.

Wij monitoren de sterkte van uw beton aan de hand van de ASTM C1047 rijpingsmethode, de meest algemeen aanvaarde bouwnorm. Hierbij moet de kalibratie eerst getest worden in ons hoogtechnologisch labo.

Image alt text (optional)

Monitor de temperatuur van uw beton

Vermijd problemen nog voor ze opduiken door een goede uitharding mogelijk te maken

Bescherm uw plaat tegen schade, blijf in overeenstemming met de plannen tegen thermische uitzetting en druk eventueel de stookkosten door de uithardingstemperatuur van uw beton op te volgen.

Een correcte uithardingstemperatuur is cruciaal om de gespecificeerde betonsterkte te halen. Temperaturen onder 4°C, snelle temperatuurveranderingen en extreme verschillen kunnen leiden tot thermische spanningen, barsten en een aantasting van de sterkte. Met onze betonsensoren kunt u de uithardingstemperatuur 24/7 volgen zodat u bij een probleem snel kunt handelen.

Image alt text (optional)

Monitor de relatieve luchtvochtigheid

Krijg een transparant beeld over de vochtigheidsgraad van uw beton

Blijf op schema en druk de kosten voor tests door de relatieve luchtvochtigheid van uw beton op te volgen. De juiste luchtvochtigheid voor bijvoorbeeld de installatie van een vloer is cruciaal om de fabrieksgarantie te behouden. Dit kan maanden duren, dus waarom niet de app gebruiken om u te waarschuwen wanneer het in orde is? 

Een proefboring is vaak nodig om de relatieve luchtvochtigheid te bevestigen. Maar bij een te vroege uitvoering kunnen de resultaten onnauwkeurig zijn en zal u de test later nogmaals moeten uitvoeren tegen extra kosten. Gebruik daarom de relatieve luchtvochtigheidsdata van de betonsensoren om te bepalen wanneer u de test kan uitvoeren.

Non stop connectiviteit

Verzamel in realtime de uithardingsgegevens via Bluetooth of de Hilti Gateway voor 24/7 monitoring op afstand, en bekijk de data vervolgens in onze smartphone-app.

Download de app voor iOS Download de app voor Android

Technische ondersteuning

Welke kalibratie is nodig om de sterkte te monitoren? Welke ROI kan ik verwachten bij gebruik van betonsensoren? Vind een antwoord op deze en nog meer vragen. 

Download de technische brochure (PDF)

Productiviteit

Verhoog de veiligheid en productiviteit van uw huidige en toekomstige projecten dankzij Hilti’s producten, diensten en software.

Ontdek onze oplossingen om productiever te werken
Log in om verder te gaan