ONBEPERKTE LEVERINGENVanaf 70€ /maand met Hilti SMARTMeer informatie
Hilti

Eigenschappen & Toepassingen

Eigenschappen
 • Ultieme prestaties en ontwerp conform de modelvoorschriften voor nagenoeg alle beton-op-beton en staal-op-beton verbindingen – ETA-beoordeling voor verankering inclusief C1 en C2 seismische en ETA voor wapening inclusief brand- en seismische toepassingen
 • De eerste epoxymortel gekwalificeerd volgens EAD 332402-00-0601 voor beton-op-beton-verbindingen – stijve verbindingen kunnen nu worden ontworpen en uitgevoerd met achteraf geplaatste wapening zonder lassen volgens de nieuwste ontwerpmethode TR069
 • Geschikt voor de zwaarste bouwplaatsomstandigheden – werkt zelfs in diamant geboorde, natte of met water gevulde boorgaten (afhankelijk van staafspecificaties en goedkeuringen), extreem diepe injecties, grote diameters en bij temperaturen tot -5 °C
 • Verbeterde hechtsterkte in de meest veeleisende toepassingen – zoals gescheurd beton en seismische C2-omstandigheden
 • Gemakkelijker te specificeren en te bestellen – gebruik PROFIS-engineering om grondplaatverbindingen te ontwerpen en PROFIS-wapening om beton-op-beton verbindingen te ontwerpen volgens EC2, TR069 of de Hilti-ontwerpmethode
Toepassingen
 • Structurele verbindingen met achteraf geplaatste wapeningen (bijv. plaatuitbreidingen, muur- en kolomverbindingen, trappen, funderingen enz.)
 • Structurele renovatie van gebouwen, bruggen en andere civiele constructies, vernieuwing en versterking van betonelementen
 • Verankering van structurele staalverbindingen (bijv. stalen kolommen, balken enz.)
 • Bevestiging van structurele grondplaten, ook in gescheurd beton en uitdagende seismische omstandigheden
 • Bevestiging in natuursteen en hout, inclusief GLT en CLT gemaakt van sparren, dennen of zilversparren

Technische gegevens

Documenten & Video's

Advies & Ondersteuning

DX 5 F8

Chemische mortel HIT-RE 500 V4

De beste epoxymortel binnen zijn categorie voor alle extreme situaties

De Hilti mortel HIT-RE 500 V4 met trage uitharding beantwoordt aan alle extreme omstandigheden die u op uw werven vindt voor de meest optimale prestaties. Deze is gehomologeerd voor alle boormethoden (diamantboren, holle boren, boren met een hamerboor of perslucht), werkt met tal van injectie-accessoires en stelt u in staat een brede waaier aan diameters, dieptes en soorten bevestigingen (platen, hout en wapeningijzers) te bevestigen.

Waarom kiezen voor de chemische mortel HIT-RE 500 V4?

Een geoptimaliseerd en flexibeler ontwerp

Doordat gebouwen een langere levensduur hebben, is het moeilijk om op toekomstige noden of behoeften te anticiperen. De producten voor hun ontwerp moeten dan ook voldoen aan talrijke omstandigheden en zeer sterk zijn. De mortel HIT-RE 500 V4 is een product met een homologatie voor gebruik met statische, semi-statische en seismische belastingen dat tevens bestand is tegen blootstelling aan vuur. Hij is geschikt voor en levert de nodige structurele sterkte voor bouwwerken die bestand zijn tegen de complexe omstandigheden van een dagelijks gebruik.

Oplossingen voor bijna elke civiele bouwkundige toepassing

Omdat de chemische mortel HIT-RE 500 V4 geschikt is in zeer uiteenlopende gebruiksomstandigheden waar een gehomologeerd product vereist is, is hij de ontwerpoplossing bij uitstek voor bijna alle civiele bouwtoepassingen, ongeacht of het gaat om de verankering voor stalen uitrustingen of de plaatsing van ankers voor hellende vlakken of relingen of nog andere zeer uiteenlopende toepassingen.

Wanneer is een goedkeuring voor 100 jaar noodzakelijk?

Overeenkomstig de structurele Eurocodes en meer in het bijzonder de Franse norm NF EN 1990 wordt een dimensionering met een gebruiksduur van 100 jaar aanbevolen voor structuren van categorie 5 (NF EN1990 - 2.3 Gebruiksduur van het project - Tabel 2.1). In deze categorie zitten monumentale gebouwen en werken van burgerlijke bouwkunde.

Deze aanbevelingen zorgen echter voor een uitdaging aangezien de belangrijkste internationale goedkeuringen voor verankeringen (ETA) gebaseerd zijn op een veronderstelde levensduur van 50 jaar.

Dankzij de nieuwe normen DEE 330087 (bevestiging van wapeningen) en DEE 332077 (bevestiging van platen) kunnen injectiemortels nu goedgekeurd worden voor 100 jaar. Maar opgelet: bij het ramen van de levensduur van een chemische verankering moet men rekening houden met veel parameters zoals de hechtprestaties, het kruipgedrag en de duurzaamheid van het verankeringsproduct op lange termijn.

Sterke punten van de epoxymortel

HIT-RE 500 V4 is de epoxymortel met de meeste homologaties op de markt en de kortste droogtijd voor een maximale productiviteit.

De meeste homologaties

 • ETB-beoordeling voor verankeringen met seismische classificatie C1 en C2.
 • ETB-beoordeling voor wapeningen die bestand is tegen brand en een seismische classificatie bezit.
 • Eerste epoxymortel gekwalificeerd volgens DEE 332402-00-0601 voor verbindingen beton-beton

Ongeëvenaard rendement in gebruikelijke of extreme klimaatomstandigheden

De enige epoxymortel op de markt die uithardt bij temperaturen onder het vriespunt (uitharding tot -5°C).

De snelst uithardende epoxymortel

De mortel met trage uitharding die het snelst hard wordt op de markt. Hij hardt twee keer sneller uit dan de traditioneel gebruikte epoxymortels, wat de plaatsingstermijnen aanzienlijk inkort.

Veilig voor de gezondheid van de gebruikers

Een mortel zonder CMR-gevarenpictogram die ook de gezondheidsvoorschriften naleeft.

Toepassingen voor verankering

Afbeelding van een zware verankering

Algemene bouw: platen voor zware structuren

De zware structuren in staal moeten veilig en betrouwbaar verankerd worden aan de vooraf bestaande betonstructuren (vb. funderingen). We moeten vaak rekening houden met zeer strenge eisen zoals de seismische krachten, terwijl ook andere ontwerpbeperkingen blijven gelden zoals de hartafstand en de geringe afmetingen van de platen. De zeer sterke hechting van de chemische hars HIT-RE 500 V4 en de ondersteuning via onze berekeningssoftware PROFIS Engineering helpen ingenieurs om de meest geschikte oplossing te vinden voor de geldende ontwerpvereisten.

Arbeiders op een werf voor de versterking met beton

Renovatie van gebouwen: versterking met beton

Het gebeurt vaak dat structuren gerenoveerd moeten worden om nieuwe toepassingen mogelijk te maken die zorgen voor grotere belastingen of om de levensduur van een gebouw te verlengen. Versterkingen in beton zorgen voor een aanzienlijk grotere sterkte wanneer de nieuwe laag stevig verbonden is met de bestaande structuur. De versterkte structuur krijgt monolithische eigenschappen dankzij de speciale ankers voor schuifspanningen van Hilti die de belastingen doorgeven tussen de oude en nieuwe laag.

Afbeelding van een verankeringsplint

Bruggen: verankeringsplinten

Verankeringsplinten dienen om de hoge belastingen van de geluidsschermen (wind) en de vangrails (impact van voertuigen) door te geven naar de hoofdstructuur van de brug. Aangezien de verankering door het afdichtingsoppervlak van het beton gaat, is waterdichtheid een bijkomende eis om de duurzaamheid te kunnen garanderen. Dankzij zijn speciale afdichtingsring is de verankeringsplint van Hilti waterdicht, zoals aangetoond door volledige proeven

Toepassingen van achteraf geïnstalleerde wapeningen

voor wapeningen d.m.v. boormachine aangesloten op een stofzuiger

Algemene bouw: wapeningverbindingen

Overlappende verbindingen voor wapeningverbindingen zijn gebruikelijk. Het gaat waarschijnlijk om de meest gebruikte achteraf geïnstalleerde connector voor wapeningverbindingen. Volgens de theoretische toepasselijke belastingen zijn verschillende inplantingsdieptes en diameters van de wapeningstaven noodzakelijk. Het HIT-RE 500 V4-systeem van Hilti kan gebruikt worden bij vele diameters van de wapeningstaven en met inplantingsdieptes tot 320 cm, waardoor de ondersteuning van zware lasten in alle veiligheid gegarandeerd is.

Injectie van bevestigingshars in het beton met de P 8000 D

Renovatie van gebouwen: de funderingen vergroten

Wanneer de belasting van een structuur toeneemt en de huidige afmetingen niet toelaten om te voldoen aan de eisen gesteld door de nieuwe omstandigheden, dan moet de structuur vergroot worden. U kunt connectors voor achter geïnstalleerde wapeningverbindingen gebruiken om structuurdelen te vergroten zoals bruggen of funderingen. Met de mortel HIT-RE 500 V4 kunnen dergelijke werken ook uitgevoerd worden bij lage temperaturen tot –5°C zodat het project ook in de winter niet stilvalt.

Boring voor wapeningen d.m.v. boormachine

Bruggen: bevestiging op het wegdek

Wanneer men grote belastingen moet doorgeven via het wegdek van een brug bijvoorbeeld, vooral dan voor geluidsschermen (wind) en vangrails (impact van voertuigen), is waterdichtheid één van de hoofdvereisten om de duurzaamheid van de structuur te garanderen. Bij de bouw van een brug is de werkruimte over het algemeen erg beperkt. In dergelijke omstandigheden is de reiniging van het boorgat vaak een delicate taak en duurt het nog langer dan gewoonlijk. Met de HIT-RE 500 V4-systemen en SafeSet wordt het gat automatisch tijdens het boren gereinigd.

afbeelding van het SafeSet-systeem

SafeSet-systeem

Verkort de plaatsingstijd en verminder de kans op fouten

Elk project heeft zijn eigen specifieke kenmerken gelinkt aan de werf en de installatie wordt beïnvloed door vele factoren. Fouten in de uitvoering kunnen leiden tot een doorbuiging van de structuur en aanzienlijke werken voor de herwerking, heropbouw of aanpassing veroorzaken. Het systeem voor chemische bevestiging HIT-RE 500 V4 ondersteunt uw risicoverminderende strategie dankzij verschillende eigenschappen van de SafeSet-technologie van Hilti die, samen met proeven op de werf, de kans op menselijke fouten aanzienlijk vermindert. 

SafeSet maakt komaf met de fases die de grootste invloed hebben op de belasting om het installatieproces van verankeringen veiliger, eenvoudiger en betrouwbaarder te maken. De holle boor van Hilti en de stofzuiger VC 20/40 maken de stap voor een manuele reiniging van het boorgat overbodig om maximale belastingen voor alle boortoepassingen te garanderen, terwijl de nieuwe opruwmachine de gaten gemaakt met een diamantboor voorbereidt voor de betrouwbare plaatsing van verankeringen.

Voor meer informatie

Chemische bevestigingsmortels

U twijfelt over de meest geschikte chemische bevestiging voor uw basismateriaal? Raadpleeg onze keuzegids.

Uw chemische bevestigingsmortel goed kiezen

Softwares voor verankering

PROFIS Engineering, PROFIS Verankeringsrails en de applicatie “Selector voor ankers”: maak kennis met onze softwares specifiek voor verankeringen.

Raadpleeg onze softwares voor verankeringen

Technische bibliotheek BIM/CAD

Ontdek voor al uw bouwprojecten onze BIM-/CAD-bibliotheek en zijn plugins AutoCAD®, Revit® en Tekla Structure.

Toegang tot de BIM-/CAD-bibliotheek