ONBEPERKTE LEVERINGENVanaf 70€ /maand met Hilti SMARTMeer informatie

Gereedschappen voor directe bevestiging

Shop ons volledige assortiment volledig automatische en halfautomatische gereedschappen voor directe bevestiging - van snoerloze schiethamers tot kruit- en gas-aangedreven bevestigingen. Onze gereedschappen zijn ontwikkeld om de productiviteit en betrouwbaarheid te verbeteren bij het bevestigen van isolatieplaten, metaalplaten en roosters op beton, metselwerk en staal

Shop ons volledige assortiment volledig automatische en halfautomatische gereedschappen voor directe bevestiging - van snoerloze schiethamers tot kruit- en gas-aangedreven bevestigingen. Onze gereedschappen zijn ontwikkeld om de productiviteit en betrouwbaarheid te verbeteren bij het bevestigen van isolatieplaten, metaalplaten en roosters op beton, metselwerk en staal
GX 3 Gasschiethamer Gas-tacker met één krachtbron voor giplsplaatrail en elektrische, mechanische en bouwtoepassingen
GX-IE XL Gasschiethamer voor isolatie Schiethamer op gas voor isolatiebevestiging op zachte en deels taai beton en koud gevormde staalbouten (isolatie plaatdikte 25 – 200 mm | 1" – 7 7/8")
hoe kiest u een schiethamer?

HOE KIEST U EEN SCHIETHAMER?

Op kruit, gas of accu, ontdek hoe u uw schiethamer kiest volgens uw specifieke noden

Op de werf zorgen de schiethamers voor beton en staal ervoor dat er in recordtempo een ruim gamma aan toepassingen uitgevoerd kan worden, van ruwbouw tot elektriciteit. 

SCHIETHAMER: WAT ZIJN DE VOORDELEN?

De schiethamer, kampioen van de productiviteit

10 keer sneller dan verankeren, stofvrij, trillingsvrij en geluidsarm: de schiethamer of "nagelmachine" is zonder twijfel de koning van de productiviteit.

Uitgerust met nagels en stripladingen kunt u met de schiethamer in recordtijd - en in alle comfort - seriebevestigingen uitvoeren.

DE SCHIETHAMER, EEN VEILIGE TECHNOLOGIE

Hoe werkt een schiethamer?

Een plunjer wordt tussen de verbrandingskamer en de nagelkop geplaatst.

Deze plunjer drijft de nagel in het basismateriaal, waardoor de snelheid waarmee de nagel naar buiten wordt gedreven aanzienlijk wordt verminderd.

Schéma du tir indirect sur un cloueur

Het schot wordt alleen geactiveerd door druk op het materiaal.

Het is dus onmogelijk op zicht te schieten, maar het toestel behoudt zijn bevestigingskracht: dit is de indirecte afvuurtechniek.

Vijf veiligheidssystemen zijn standaard op al onze schiethamers. Zij garanderen te allen tijde veilig werken en voorkomen bedieningsfouten.

 • Indirect schieten 
 • Trekker om te schieten 
 • Voldoende druk voor het afgaan 
 • Steun op 90 graden - twee contactpunten op de kop 
 • Valbeveiliging

Optioneel :

 • Anti-perforatiesysteem (PTR): bij de bevestiging in dunne materialen (3-4 mm) stopt een ring het schot in geval van perforatie
 • Stand-by: wanneer het toestel langer dan 5 minuten niet gebruikt wordt, wordt het automatisch vergrendeld.
 • Smart Tool: functies die toegankelijk zijn via een applicatie zorgen ervoor dat uw toestel geluid kan maken om het terug te vinden, dat er een reparatie gevraagd kan worden of dat er tot de functionele gegevens van de machine toegang verkregen kan worden. 

 

Vernagelen en gezondheid: als bron van lawaai, trillingen en stof veroorzaakt boren talrijke overbelastingletsels, ademhalings- en gehoorproblemen die bouwprofessionals goed kennen. Door deze drie factoren aanzienlijk te beperken is vernagelen een veel beter alternatief voor de gezondheid. Voor de gebruiker zorgt de vernageling ervoor dat de ziekterisico’s enorm verminderen waarbij het werkcomfort verbeterd wordt.  

Een schiethamer voor elke toepassing

 Er zijn drie soorten schiethamers, afhankelijk van hun vermogen uitgedrukt in joule (J): licht, middelzwaar en zwaar

 • De lichte schiethamers hebben een vermogen van 85 tot 100 J en werken op gas of accu. Ze gebruiken voornamelijk nagels met een diameter van 2,5 tot 3 mm en zijn ideaal voor de seriële bevestiging van lichte elementen: bevestiging van wandrails of van elektriciteitskabels in beton of staal. 
 • De middelzware schiethamers hebben een vermogen van 80 tot 330 J. Met nageldiameters van 3,5 tot 4 mm zorgen ze voor bevestigingen van lichte tot zwaardere lasten zoals verlaagde plafonds, lichte loodgieterij en kabelgoten. Ze zijn gebaseerd op de kruittechnologie en zijn polyvalent door hun vermogensregeling maar hebben regelmatig onderhoud nodig.
 • De zware schiethamers hebben een vermogen van 330 tot 500 J. Ze zijn gebaseerd op de kruittechnologie en zijn voornamelijk bestemd voor veeleisende bevestigingen in staal. Ze vereisen eveneens regelmatig onderhoud en zorgen voor de uitvoering van de meeste toepassingen van metalen afdekkingengevelbekleding, plaatsen van looproosters of connectoren voor gemengde vloeren. 

Gebruiksgemak van de schiethamer

Comfort is nog belangrijker als u het toestel meerdere uren achter elkaar moet hanteren.

De schiethamers hebben hetzelfde bevestigingsprincipe maar verschillen qua gewicht en functies.  

Lichte seriële bevestigingen - bv. om rails voor gipsplaten te bevestigen. Gas- of batterijtechnologie verdient de voorkeur, omdat deze lichter is en een kortere slag heeft. 

Plafondbevestigingen - bv. bevestiging van elektriciteitskabels. Geef de voorkeur aan kruit- of accutoestellen voorzien van een verlengstuk, praktisch en veiliger dan werkzaamheden op een mobiel platform.

Krachtig en praktisch - bv. bevestiging van bekistingswiggen. Geef de voorkeur aan kruittoestellen met hoge energie en voorzien van een vermogensinstelling.

Zoals u ziet, gaat het allemaal om het vinden van een compromis tussen vermogen, gewicht, grootte en functies. 

Gehomologeerde bevestigingen

De homologaties zorgen ervoor dat u uw werkzaamheden volledig kan vertrouwen. Ze worden afgeleverd door nationale (WTCB, Veritas), Europese (ETA) of internationale organisaties (ICC Evaluation Service) die de bevestigingsprestaties garanderen in verschillende omgevingen en daarbij een beveiligingscoëfficiënt verzekeren.

De nageltechnologie heeft een brede waaier aan homologaties op beton, staal of homologaties die met de omgeving te maken hebben. De meeste zijn gebaseerd op het gebruik van een nagel met een bepaald toestel. 

DE KRUITSCHIETHAMERS

Image alt text (optional)

De werkingsprincipes van de kruitschiethamer 

De kruittechnologie, die in de jaren 40 werd uitgevonden, was de eerste technologie die werd ontwikkeld voor schiethamers.

De kruitschiethamers zijn gebaseerd op kruitverbranding om de energie te produceren die noodzakelijk is om de nagel via een plunjer in te slaan. 
De kruitladingen hebben de vorm van plastic strips die in het toestel gestopt worden. 

Het schot gaat af door de gelijktijdige druk van de trekker en de kop van het toestel. De verbranding gebeurt dan binnen de verbrandingskamer die van de loop geïsoleerd is door een plunjer die de nagel indrukt - onrechtstreeks schieten.

Zoals elk kruittoestel moet het regelmatig gereinigd worden om de koolresten te verwijderen die de goede werking van de machine in het gedrang kunnen brengen. 

DX 5 MX

Voordelen van de kruittechnologie 

De kruittechnologie blijft tot op vandaag de krachtigste. Met uitgangsniveaus van 80 tot 500 J heeft deze ook het grootste toepassingsgamma. 

Dankzij deze energie kan de kruitvernageling nagels met een grotere diameter installeren die grotere lasten dragen.

De meeste kruittoestellen zijn voorzien van een vermogensregeling waarmee het energieniveau van het schot afgesteld kan worden en zo het afvalpercentage beperkt kan worden.

Andere technologieën zoals Kwik (voorboren) zijn compatibel met dit systeem en garanderen nul procent afval en belastingen tot 600 kg. 

Tenslotte worden de meeste producten uit het gamma vergezeld van een reeks goedkeuringen, met bijvoorbeeld het CSTB-document voor de onderkant van de plaat, de ICC-ESR 2269 voor betonnagels, seismische attesten, brand.

Voor welke toepassingen kan een kruitschiethamer worden gebruikt?

Kruitschiethamers zijn bijzonder geschikt voor vaklui in de bouwsector die werkzaamheden verrichten op tertiaireindustriële of energielocaties. Dankzij hun veelzijdigheid en veiligheid kunnen zij voldoen aan de normen van de meest veeleisende bouwheren.

EBij ruwbouw kan door middel van kruitvernageling een groot aantal tijdelijke elementen worden bevestigd, zoals bekistingswiggen, bouwmatten en ook membranen van het type delta-MS met behulp van nagels..

In de afbouw zijn de belangrijkste toepassingen de bevestiging van kabels aan de vloer of het plafond met haken, de bevestiging van kabelbundels, draadstangen, draden voor verlichtingsarmaturen, PVC-buizen, IRO-buizen.

Loodgieters kunnen schroefdraadstangen of draadeinden bevestigen die nodig zijn voor de ondersteuning van water- en ventilatienetwerken. Dezelfde bevestigingsmiddelen kunnen worden gebruikt bij het aanbrengen en afwerken van valse plafonds.

Wist u dat?

Sommige schiethamers, zoals de DX 9, zijn speciaal ontwikkeld om staand te kunnen werken in dakbedekkingstoepassingen. Het stelt u in staat om deze toepassing voor 100% in alle comfort uit te voeren!

Ontdek de DX 9 schiethamer

Wat zijn voor u de voordelen van de kruitschiethamer?

Deze bewezen technologie vereist geen andere energiebron dan kruit. U bent dus volledig onafhankelijk van elektriciteit en autonoom.

Dankzij de kracht van deze technologie kunt u ook de meest veeleisende toepassingen aan, zoals staal van hoge hardheid, maar ook veiligheidstoepassingen dankzij de aanwezigheid van goedkeuringen. 

ONS GAMMA KRUITSCHIETHAMERS

LICHTE SCHIETHAMERS

Cloueur Hilti DX351

DX 351-ME

Volledig automatische poederschiethamer, hoog rendement, neemt weinig plaats in, voor mechanische en elektrische bevestigingselementen.

Meer info

ZWARE SCHIETHAMERS

DX 76-PTR

DX 76-PTR

Halfautomatisch krachtig bevestigingstool, kruittechnologie, voor het aanbrengen van geassembleerde nagels op stalen structuren.

Meer info
Cloueur debout DX 9

DX 9-ENP

Volautomatische kruitschiethamer, staand te gebruiken voor het vastzetten van dak- en vloerplaten met stripnagels.

Meer info

DE GASSCHIETHAMERS

De werkingsprincipes van een gasschiethamer

Het werkingsprincipe van een gasschiethamer is relatief eenvoudig: eens het gaspatroon correct is geplaatst, volstaat het de neus van de schiethamer loodrecht te plaatsen op het oppervlak waarop men steunt.

Door de neus tot de binnenste aanslag samen te drukken, ontstaat er een gasstroom in de verbrandingskamer. Terwijl hij volledig ingedrukt blijft, wordt door het overhalen van de trekker een vonk overgehaald die het gas doet ontbranden.

De ontsteking van het gas in de verbrandingskamer duwt vervolgens de plunjer in beweging, die op zijn beurt de nagel aandrukt.

Het gebruik van de batterij op sommige schiethamers is er niet om een vonk te creëren, zoals men zou kunnen denken. Eenvoudiger gezegd, het activeert een ventilator die het gas mengt met zuurstof.

Voordelen van de gastechnologie

De gastechnologie werd in de jaren 90 ingevoerd, is wijdverspreid en biedt talrijke voordelen.

Goedkoop, met een in het algemeen lagere prijs per schot vooral dankzij de dunnere nagels en een goedkope energie.

Vele klanten appreciëren deze technologie voor zijn ergonomie (redelijk gewicht, ligt goed in de hand) en zijn lage kopcompressieslag (snelheidswinst) die er een perfecte machine van maken voor seriële toepassingen.

Voor welke toepassingen kan een gasschiethamer worden gebruikt?

Gasschiethamers zijn in de eerste plaats bedoeld voor vaklui in de bouwsector die elektrotechnische en binnenafwerkingswerkzaamheden verrichten, zoals het aanbrengen van gipsplaten.

Voor elektriciens kunnen gasschiethamers worden gebruikt om elektrische kabelgoten en -buizen aan vloeren en muren te bevestigen.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van een gasschiethamer op het plafond technisch mogelijk is, maar dat de bevestigingen niet worden gegarandeerd door een Europese technische goedkeuring of door een Franse ATec.

Het draagvermogen aan de onderzijde van de plaat is lager dan bij een bevestiging met een kruitnagel en de weerstand ervan in beton is niet bewezen.

Voor stukadoors is de gasschiethamer het ideale gereedschap voor het bevestigen van rails. Hiermee kunt u namelijk continu en langdurig serieschoten maken. Op de markt kan elk gaspatroon onder optimale omstandigheden gemiddeld ten minste 500 nagels schieten.

Welke voordelen biedt de gasschiethamer?

De gasschiethamer die aan een accu gekoppeld is, maakt deel uit van het startassortiment. Het gaat dus om een bescheiden investering. U moet eraan denken de accu altijd op te laden en een reserve gaspatroon bij de hand te hebben.

Indien u geen problemen heeft met de dubbele energiebron en slechts een matige behoefte aan seriële bevestigingen, kan het een verstandige keuze zijn om te profiteren van de voordelen van vernageling aan een lagere prijs. 


 Indien u optimalisering van uw comfort of een intensief gebruik belangrijk vindt, is eerder een gasschiethamer of een schiethamer op accu (zie verder) aanbevolen. Zo moet u maar rekening houden met één enkele energiebron en gaat het herladen vlotter.   

LICHTE SCHIETHAMERS

gasschiethamer

GX 3

Gasschiethamer voor binnenafwerking

Meer info
gasschiethamer

GX 90-WF

Gasschiethamer voor gebintetoepassingen

Meer info
gasschiethamer

GX-IE

Gasschiethamer voor de bevestiging van isolatie op zacht beton en op sommige soorten hard beton

Meer info

DE ACCUSCHIETHAMERS

Werkingsprincipes van de accuschiethamer

Als meest recente technologie hebben accuschiethamers een kleine revolutie teweeggebracht in de wereld van de bouw. Er is geen kruit of gas nodig om de bevestiging uit te voeren.

Het door Hilti gepatenteerde besturingssysteem van een elektrische schiethamer genereert geen verbranding: een elektrische motor drijft een riem aan die een dubbel stalen veersysteem samendrukt.

Door de trekker in te drukken komen deze veren vrij, waarvan de kracht wordt overgebracht op de plunjer en vervolgens op de nagel. Om te kunnen werken, heeft de schiethamer alleen een opgeladen accu nodig.

VOORDELEN VAN DE ACCUTECHNOLOGIE

Hilti Batterie

Geen gas of kruit

Met de accu als enige energiebron, is het niet nodig om altijd een gaspatroon of kruit bij de hand te hebben. 

Is uw accu leeg? Neem dan deze van uw compatibele schroefboor- of boormachine of laad deze volledig op in 30 minuten.

Bx3

Onderhouds- en gebruiksgemak

Ander voordeel: het gebrek aan verbranding vereenvoudigt aanzienlijk het onderhoud van het toestel: er is geen reiniging noodzakelijk.

Anderzijds is de enige afstellingsvariabele de lengte van de nagels: aanzetten, nagelen - geen vermogensinstelling. 

professioneel gereedschap met hoge prestaties

Compatibiliteit van de accu's

De meeste producenten rationaliseren de accu's door deze per platform te hergroeperen.

Hilti heeft als pionier van de accuvernageling een schiethamer die op zijn 22 V-platform gebaseerd is. Verwissel de accu van uw boormachine, schroefboormachine, schiethamer met die van meer dan 20 machines in totaal.    

Voor welke toepassingen kan een accuschiethamer gebruikt worden? 

Accuschiethamers zijn ook geschikt voor vaklui in de bouwsector die elektrotechnische en binnenafwerkingswerkzaamheden verrichten, met name op woning- en bedrijfsterreinen.

Voor elektriciens kunnen accuschiethamers worden gebruikt om kabelgoten en -buizen aan vloeren, muren en plafonds te bevestigen. De elektrische schiethamer BX 3 heeft namelijk een Europese technische goedkeuring die garandeert dat de nagels goed houden in gescheurd beton.

Alle bevestigingen die een elektricien kan uitvoeren, worden dus door deze schiethamer gedekt. Als u echter de gewoonte heeft bevestigingen in de onderplaat in serie uit te voeren, is het raadzamer de kruitmethode te gebruiken.

Het beton aan de onderkant van de plaat is over het algemeen harder, zodat er meer kracht nodig is om de nagel erin te slaan, en de kruitmethode is perfect geschikt voor dit soort beperkingen. Bovendien zijn kruitschiethamers lichter en ergonomischer om aan het plafond te hanteren.

Voor stukadoors is de BX 3 accuschiethamer perfect voor railbevestigingen en seriewerk. 

Wat zijn de voordelen van een accuschiethamer?

Met elektrische schiethamers hoeft u zich geen zorgen te maken over gas- of kruitpatronen, waardoor uw voorraadbeheer veel eenvoudiger wordt.

Geen geur, geen onderhoud en compatibel met de batterijen van vele andere toestellen. Hetzelfde geldt voor de instellingen van het toestel, ze zijn tot een maximum vereenvoudigd. De accuschiethamer is dus het ideale toestel als u uw nagelcomfort wilt verbeteren of uw machinepark wilt uitrusten met een toestel met hoge productiviteit.

ONS GAMMA ACCUSCHIETHAMERS

LICHTE SCHIETHAMERS

BX 3-ME 02

BX 3-ME 02

Snoerloze bevestigingsmachine voor mechanische en elektrische toepassingen

Meer info
Cloueur professionnel

BX 3-L 02

Snoerloze bevestigingsmachine voor binnenafwerkingen

Meer info