Lees ons volledige duurzaamheidsverslag

Samen duurzamer worden

Oplossingen vinden om te bouwen aan een betere toekomst

We hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: duurzamer bouwen. Wij willen meebouwen aan een wereld waarin de bouw- en industriesector een gecontroleerde milieu-impact heeft. Een wereld die veiliger en gezonder is voor iedereen en die bijdraagt tot een rechtvaardigere samenleving.

Hoe kunnen we veranderingen in de bouw- en industriesector ondersteunen? Door zich te verbinden tot het Science Based Targets (SBTi) initiatief om onze koolstofvoetafdruk te verminderen. Wij wijzen erop dat onze ondernemingsstrategie, naast meer economische overwegingen, vooral gebaseerd is op de vermindering van onze uitstoot van broeikasgassen, de gezondheid en veiligheid van iedereen en het voortdurend streven naar een positief maatschappelijk effect.

Een holistische strategie: drie belangrijke en evenwaardige pijlers

Icône pour illustrer le thème de l'environnement

Milieu

Wij moeten ernaar streven onze impact op het milieu verder te verminderen. Onze verbintenis tot SBTi roept ons op om onze rol te spelen bij het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5°C, in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs.

Icône pour illustrer le thème des employés

Mens

Ledereen heeft baat bij een veiligere en gezondere bouwsector. Wij hebben aandacht voor het welzijn van onze werknemers en kunnen u helpen oplossingen te vinden die de gezondheid en veiligheid in uw gebouwen en op de werf ten goede komen. 

Icône pour illustrer le thème de la société

Samenleving

Door bij te dragen aan een betere samenleving en vast te houden aan strenge ethische normen in de bouwsector kunnen wij positieve veranderingen teweeg brengen daar waar wij leven en werken.

Image alt text (optional)

Voor het milieu

Bouwoplossingen die uw ecologische voetafdruk helpen verkleinen

Onze ambitie is om een referentie te zijn op het gebied van materiaalcirculariteit en om duurzamere oplossingen te bieden ter ondersteuning van de energietransitie van de bouw- en industriesector, die zeer grondstofintensief is.

Daarom staan wij volledig achter het Science Based Targets-initiatief (SBTi). In 2023 ontwikkelen wij een actieplan om de koolstofuitstoot van onze hele productieketen aanzienlijk te verminderen tegen 2033 (kortetermijndoelstelling) en tegen 2050 een nuluitstoot te bereiken (langetermijndoelstelling).

Kleinere afvalberg

Ons model voor fleet management helpt ons meer controle te krijgen over de levenscyclus van onze producten. We verkleinen de afvalberg door uw machinepark te optimaliseren en ervoor te zorgen dat u nooit meer uitrustingen heeft dan nodig.

Hergebruik

Wanneer u machines terugbrengt, doneren we deze voor niet-intensief gebruik aan humanitaire of educatieve organisaties of hergebruiken we de onderdelen voor reparaties zodat nieuwe reserveonderdelen overbodig zijn. 

Recycling

Machines die niet hergebruikt kunnen worden, worden gerecycleerd door ons wereldwijd partnernetwerk. We streven ernaar overal meer te recycleren, ook tijdens het productieproces om afval op stortplaatsen te vermijden.

Image alt text (optional)

Voor onze werknemers

Gezondheid en veiligheid boven alles voor iedereen en overal

Wij hechten veel belang aan de gezondheid en veiligheid van onze werknemers. We zien bij u graag hetzelfde.

Daarom bieden wij niet enkel producten en diensten aan voor meer veiligheid op de werf en in gebouwen, maar dragen wij ook graag bij aan betere veiligheidsnormen door samen te werken met onderzoeks- en goedkeuringsinstanties. Waar mogelijk mijden wij het gebruik van potentieel gevaarlijke stoffen zonder dat dit een weerslag heeft op de prestaties. De innoverende functies aan onze machines beschermen uw teams tegen vermoeidheid en letsels.  

 

Image alt text (optional)

Voor onze samenleving

Verder kijken dan de muren van het bedrijf om duurzame oplossingen te vinden

Wij begrijpen maar al te goed dat er maatschappelijke uitdagingen verbonden zijn aan de plek waar wij leven en werken. Daarom vragen wij onze medewerkers om ook buiten de muren van ons bedrijf het verschil te maken.

De Hilti Foundation zet de mensen in ontwikkelingslanden en opkomende landen ertoe aan om een onafhankelijk en zelfvoorzienend leven te leiden. Het doel van de stichting is om op grote schaal een sociale impact te hebben. Door samen te werken met Hilti draagt u bij aan een betere wereld: Wij maken 2% van onze winst over aan de stichting.

Ontdek hoe u duurzamer kan werken

Breid uw portfolio aan duurzame gebouwen uit

Verkrijg een certificaat voor uw duurzame gebouwen door gebruik te maken van onze onafhankelijk gecertificeerde duurzaamheidsproducten die voldoen aan de milieu- en gezondheidsnormen. Draag bij aan een veiligere, milieuvriendelijkere bouwsector via diensten, software en oplossingen zoals BIM.

Ontdek onze oplossingen voor duurzame gebouwen

Vermijd verspilling door te veel te kopen

Vermijd verspilling en onnodige kosten door uw machinepark te optimaliseren via onze Fleet Management en ON!Track diensten. U zult enkel beschikken over de nodige machines en accu’s en hier meer productiviteit uit halen.

Meer weten over Fleet Management Meer weten over ON!Track

Draag bij tot een veiliger bouwontwerp

Veiliger bouwontwerp, conforme gebouwen door gebruik te maken van innovatieve ankersystemen, brandwerende oplossingen, engineering software en BIM-processen. Onze ingenieurs helpen u veiligheidsproblemen te identificeren via technische beoordelingen. Hoogwaardige installatie wordt mogelijk gemaakt via online of fysieke opleidingssessies en onze testsystemen ter plaatse.

Plaats het welzijn van uw werknemers op de eerste plaats

Maak uw werf zo goed als stofvrij dankzij de stofafzuigsystemen en de bevestigingsmachines die het boren vervangen. Vermijd letsels, vermoeidheid en een tekort aan arbeidskrachten met machines die een terugslag vermijden en hand-armtrillingen beperken, systemen voor menselijke augmentatie (exoskelet) die zwaar werk verlichten en semi-automatische robots (Jaibot) die repititieve boortaken uitvoeren.