Hilti-kit op een houten eco-werf

Naar een milieuvriendelijkere industrie.

Samen werken aan duurzaam bouwen

De bouwsector speelt een sleutelrol bij het voldoen aan de behoeften van onze groeiende bevolking, vooral bij de bouw van scholen, ziekenhuizen, woningen en wegen. 

Voor de bouw is een enorme hoeveelheid grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen nodig. Bijna 40% van de CO2-uitstoot wereldwijd heeft te maken met energieverbruik. De bouwsector neemt echter concrete stappen om deze uitstoot te beperken.

Ook bij Hilti nemen we onze verantwoordelijkheid om de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren en we zijn er om onze klanten te ondersteunen bij hun overgang naar een milieuvriendelijkere omgeving.

Impact van de bouw op het milieu - kerncijfers

40 %

broeikasgasemissies
De bouwsector is verantwoordelijk voor 40% van de globale broeikasgasemissies.

42 %

marktgroei
Voor de globale bouwmarkt wordt tegen 2030 een groei voorspeld van 42%.

4.5 biljoen

$ groei tegen 2030
Voor de bouwmarkt wordt tegen 2030 een groei verwacht van $ 4,5 biljoen.

69 %

van de totale emissies
Het gebruik van bestaande gebouwen is verantwoordelijk voor 69% van de totale emissies in de waardeketen van de bouw.

Luchtfoto van een windmolenpark

Samenwerken om onze impact op het milieu te beperken

Hulp bieden om uw impact op het milieu te beperken en tezelfdertijd uw bouwbedrijf te laten groeien

De koolstofvoetafdruk van bouwmaterialen zoals beton en staal is verantwoordelijk voor tot 16% van de globale energie-gerelateerde CO2-uitstoot.

En van de totale globale energie-gerelateerde CO2-uitstoot is 69% afkomstig van het gebruik van bestaande gebouwen.

Deze cijfers kunnen we niet negeren. Duurzaamheid is geen modewoord. Het zal een cruciale factor zijn die het toekomstige succes van onze bedrijven bepaalt.

Op de lange termijn willen we dat zowel wij, als u, onze klanten, succes boeken door samen te werken aan energie-efficiënte oplossingen die ons helpen om onze bedrijven op een duurzame manier te laten groeien.

We kunnen helpen uw CO2-voetafdruk tijdens de bouwfase te verkleinen en de energie-efficiëntie tijdens de operationele fase te verhogen, en tezelfdertijd een gezonder en veiliger omgeving voor uw gebouwen te garanderen.

Onze producten en oplossingen kunnen helpen om uw werkprocessen en ontwerpen te optimaliseren zodat minder afval wordt geproduceerd en de energie-efficiëntie wordt vergroot.

Een duurzame aanpak

Illustratie recycling hilti elektrisch gereedschap

Circulaire economie

De overgang naar de circulaire economie is de juiste oplossing voor onze industrie: het minimaliseert onze impact op het milieu en komt ook de economie van onze sector en uw bedrijf ten goede. Hilti ondersteunt u bij de overgang naar de circulaire economie met een reeks software en diensten waarmee u: de ontwerpfasen kunt optimaliseren om uw afval te verminderen, het recyclen van uw batterijen en machines kunt vereenvoudigen, een reparatieverzoek kunt indienen in slechts een paar klikken.

Ontdek onze aanpak voor een circulaire economie
Illustratie van groene bouw

Groene gebouwen

Groene gebouwen gebruiken hernieuwbare en niet-vervuilende ruwe grondstoffen en produceren minder CO2, met een grotere efficiëntie van grondstoffen en energie. We kunnen u helpen de negatieve effecten op het milieu te beperken en een positieve atmosfeer te creëren voor uw huurders, rekening houdend met de criteria voor groene certificering.

Ontdek meer over groen bouwen
Foto van groene huisvesting

Duurzame economische groei

Onze koolstofvoetafdruk verkleinen door groen te bouwen

Als spelers in de bouw spelen we allemaal een sleutelrol in het onderzoek naar en de ontwikkeling en productie van koolstofarme bouwmaterialen en in het verlengen van de levensduur ervan.

Hilti heeft in het kader van het SBTI (Science Based Target Initiative) toegezegd de uitstoot van broeikasgassen te verminderen om in 2050 een uitstoot van nul te bereiken.

Op de korte termijn zijn we ook van plan om onze koolstofuitstoot in onze hele waardeketen aanzienlijk te verminderen tegen 2033 en, op de langere termijn, om netto nuluitstoot te bereiken tegen 2050.

Als onderdeel van deze verbintenis kunnen we ook u helpen de overstap te maken naar een duurzamere manier van bouwen.

Waar we staan op het vlak van duurzaamheid

18 %

minder waterverbruik in onze fabrieken
We zijn erin geslaagd het waterverbruik in onze fabrieken in vergelijking met vorig jaar met 18% te verminderen door water te gebruiken uit grond- en oppervlaktewaterbronnen.

100 %

groene elektriciteit gebruiken voor al onze activiteiten wereldwijd
Al onze vestigingen wereldwijd beschikken over 100% groene stroom, hetzij via ingekochte elektriciteit, hetzij via onze eigen fotovoltaïsche systemen.

100,000 onderdelen

gerecycleerd
We hebben ons programma voor hergebruik uitgebreid en het aantal gereviseerde reserveonderdelen in onze herstellingen in twee jaar verhoogd van 10.000 naar 100.000.

300 projecten

Ondersteund door 6000 teamleden van Hilti
Om een positieve sociale en milieu-impact te hebben, stellen we onze werknemers in staat om betrokken te raken bij lokale solidariteitsinitiatieven via ons vrijwilligersprogramma "Engaged Beyond Business".

Verhoog uw productiviteit

Wilt u uw productiviteit verbeteren met eenvoudige, gemakkelijk in te zetten tools? Laat ons u helpen uw processen te digitaliseren en uw werkstromen te optimaliseren met onze oplossingen voor funderingen, leidingwerk voor commerciële gebouwen, vloeren, scheidingswanden, wapeningsinzetstukken, enz.

Ontdek onze productiviteitsoplossingen

Veiligheid in de bouw verbeteren

Bescherm uw werknemers en ontwerp veiligere gebouwen met onze veiligheidsoplossingen voor de bouw, zoals het verminderen van trillingen bij machines, beheersen van de risico’s van stof in de bouw, uw werknemers helpen veiliger en comfortabeler te werken.

Lees meer over bouwveiligheid

Bouwtrends

De bouwsector evolueert voortdurend. Ontdek hoe u uw projecten kunt versnellen, kosten kunt beperken en uw bedrijf op de toekomst kunt voorbereiden met onze oplossingen zoals BIM-diensten, smart tool data, en de Jaibot-boorrobot.

Ontdek onze bouwtrends