Lees ons volledige duurzaamheidsverslag

Samen duurzamer worden

Oplossingen vinden om te bouwen aan een betere toekomst

We hebben een gemeenschappelijk doel, met name duurzamer handelen. We willen een wereld die minder hard getroffen wordt door de impact van de bouwsector omdat dit veiliger en gezonder is, maar ook beter voor de volledige samenleving.

We kunnen de bouwsector helpen duurzamer te worden en ondertussen zijn langetermijnsucces veiligstellen door een bedrijfsstrategie uit te tekenen die waarde hecht aan de gezondheid van het milieu, de mens en onze samenleving en ook rekening houdt met economische factoren.

Een holistische strategie: drie belangrijke en evenwaardige pijlers

Icône pour illustrer le thème de l'environnement

Milieu

We kunnen onze impact op het milieu verkleinen. Tegen 2023 willen wij CO2-neutraal zijn en van onze sector een circulaire economie maken zodat we met meer verantwoordelijkheidszin kunnen omgaan met grondstoffen.

Icône pour illustrer le thème des employés

Mens

Ledereen heeft baat bij een veiligere en gezondere bouwsector. Wij hebben aandacht voor het welzijn van onze werknemers en kunnen u helpen oplossingen te vinden die de gezondheid en veiligheid in uw gebouwen en op de werf ten goede komen. 

Icône pour illustrer le thème de la société

Samenleving

Door bij te dragen aan een betere samenleving en vast te houden aan strenge ethische normen in de bouwsector kunnen wij positieve veranderingen teweeg brengen daar waar wij leven en werken.

Image alt text (optional)

Voor het milieu

Onze voetafdruk verkleinen in een sector die intensief gebruik maakt van grondstoffen

Wij verbinden ons ertoe koolstofneutraal te zijn tegen 2023. Hoe? In 2020 maakten al onze gebouwen wereldwijd, inclusief onze fabrieken, de overstap naar 100% groene energie. Momenteel zijn we ook ons wagenpark aan het transformeren naar hybride of 100% elektrische voertuigen.

Via innovatie willen wij ook onze volledige waardeketen van machines en producten circulair maken

Kleinere afvalberg

Ons model voor fleet management helpt ons meer controle te krijgen over de levenscyclus van onze producten. We verkleinen de afvalberg door uw machinepark te optimaliseren en ervoor te zorgen dat u nooit meer uitrustingen heeft dan nodig.

Hergebruik

Wanneer u machines terugbrengt, doneren we deze voor niet-intensief gebruik aan humanitaire of educatieve organisaties of hergebruiken we de onderdelen voor reparaties zodat nieuwe reserveonderdelen overbodig zijn. 

Recycling

Machines die niet hergebruikt kunnen worden, worden gerecycleerd door ons wereldwijd partnernetwerk. We streven ernaar overal meer te recycleren, ook tijdens het productieproces om afval op stortplaatsen te vermijden.

Image alt text (optional)

Voor onze werknemers

Gezondheid en veiligheid boven alles voor iedereen en overal

Wij hechten veel belang aan de gezondheid en veiligheid van onze werknemers. We zien bij u graag hetzelfde.

Daarom bieden wij niet enkel producten en diensten aan voor meer veiligheid op de werf en in gebouwen, maar dragen wij ook graag bij aan betere veiligheidsnormen door samen te werken met onderzoeks- en goedkeuringsinstanties. Waar mogelijk mijden wij het gebruik van potentieel gevaarlijke stoffen zonder dat dit een weerslag heeft op de prestaties. De innoverende functies aan onze machines beschermen uw teams tegen vermoeidheid en letsels.  

 

Image alt text (optional)

Voor onze samenleving

Verder kijken dan de muren van het bedrijf om duurzame oplossingen te vinden

Wij begrijpen maar al te goed dat er maatschappelijke uitdagingen verbonden zijn aan de plek waar wij leven en werken. Daarom vragen wij onze medewerkers om ook buiten de muren van ons bedrijf het verschil te maken.

De Hilti Foundation zet de mensen in ontwikkelingslanden en opkomende landen ertoe aan om een onafhankelijk en zelfvoorzienend leven te leiden. Het doel van de stichting is om op grote schaal een sociale impact te hebben. Door samen te werken met Hilti draagt u bij aan een betere wereld: Wij maken 2% van onze winst over aan de stichting.

Ontdek hoe u duurzamer kan werken

Breid uw portfolio aan duurzame gebouwen uit

Verkrijg een certificaat voor uw duurzame gebouwen door gebruik te maken van onze onafhankelijk gecertificeerde duurzaamheidsproducten die voldoen aan de milieu- en gezondheidsnormen. Draag bij aan een veiligere, milieuvriendelijkere bouwsector via diensten, software en oplossingen zoals BIM.

Ontdek onze oplossingen voor duurzame gebouwen

Vermijd verspilling door te veel te kopen

Vermijd verspilling en onnodige kosten door uw machinepark te optimaliseren via onze Fleet Management en ON!Track diensten. U zult enkel beschikken over de nodige machines en accu’s en hier meer productiviteit uit halen.

Meer weten over Fleet Management Meer weten over N!Track

Draag bij tot een veiliger bouwontwerp

Veiliger bouwontwerp, conforme gebouwen door gebruik te maken van innovatieve ankersystemen, brandwerende oplossingen, engineering software en BIM-processen. Onze ingenieurs helpen u veiligheidsproblemen te identificeren via technische beoordelingen. Hoogwaardige installatie wordt mogelijk gemaakt via online of fysieke opleidingssessies en onze testsystemen ter plaatse.

Plaats het welzijn van uw werknemers op de eerste plaats

Maak uw werf zo goed als stofvrij dankzij de stofafzuigsystemen en de bevestigingsmachines die het boren vervangen. Vermijd letsels, vermoeidheid en een tekort aan arbeidskrachten met machines die een terugslag vermijden en hand-armtrillingen beperken, systemen voor menselijke augmentatie (exoskelet) die zwaar werk verlichten en semi-automatische robots (Jaibot) die repititieve boortaken uitvoeren.