NIEUW OP HILTI ONLINE?Ontdek de voordelen van onze webshopRegistreer nu
Hilti

Eigenschappen & Toepassingen

Eigenschappen
 • Veiligere werven - elimineer stroomkabels bij het samenpersen van beton door te kiezen voor een betontriller op accu.
 • Consistentie en prestaties - ontwikkeld om u te helpen vergelijkbare resultaten te behalen als met een stationaire hoogfrequentie betontriller
 • Nuron-accu's met een langere levensduur - consolideer tot 5 betonvrachtwagens (37,5 m3) met een paar B 22-170 accu's
 • Onvergelijkbare mobiliteit - lager gewicht en ergonomische rugzak om zowel de insteltijd als onderbrekingen tijdens de werkzaamheden tot een minimum te beperken
 • Universeel inzetbare betontriller - maak een keuze uit 9 verschillende zwepen (afzonderlijke verkrijgbaar) voor de optimale match met het samen te persen betonvolume
Toepassingen
 • Interne betonsamenpersing voor vloeren en muren om vastzittende luchtbelletjes te verwijderen en de betondichtheid te verhogen
 • Consolidatie van sokkels en funderingen
 • Betonverdichting voor prefab-elementen

Technische gegevens

Documenten & Video's

Advies & Ondersteuning

Snoerloze trilnaalden NCV 10-22

Snoerloze trilnaalden

Verwijder luchtbellen en zorg voor sterker beton zonder al dat gedoe met kabels of benzine

Het trillen van beton is lastig, maar ook cruciaal. Vers gestort beton bevat vastzittende luchtbellen die, wanneer ze niet onmiddellijk verwijderd worden, leiden tot een honingraatmotief in het beton wat de sterkte en duurzaamheid aantast en oppervlaktegebreken doet ontstaan. Het is dan ook absoluut noodzakelijk om over een trilnaald te beschikken bij het storten van vers beton. Met onze snoerloze trilnaalden is het resultaat telkens opnieuw kwalitatief beton zonder een heleboel gedoe of stilstand door trilsystemen met een snoer of op benzine.

Wat kunnen onze trilnaalden voor je doen?

afbeelding van een schroefmachine

Snoerloos trillen op de volledige bouwwerf

U moet geen stopcontact meer zoeken of een verlengkabel afrollen op de bouwwerf – zet de machine gewoon aan en start met werken, ook vanop een steiger. Onmiddellijk na het storten van het beton kunnen de werknemers beginnen trillen.

afbeelding van een werfkraan

Trilnaalden die samenwerken

Door de NCV 4-22 en NCV 10-22 samen te gebruiken kunnen werfploegen kleine en grote betonvolumes bewerken om aan bijna alle werfbehoeften te voldoen. Door hun compacte design kunnen ze in kleine ruimten zelfs samen gebruikt worden. 

afbeelding van een accu

Eén accuplatform

Al onze trilnaalden werken op hetzelfde hoogperformante Nuron-accuplatform van 22 V dat alle relevante werftoepassingen van licht tot zeer zwaar dekt.

afbeelding van een werfhelm

Veiliger beton verdichten

Onze trilnaalden op accu zorgen er, in tegenstelling tot de machines met een verbrandingsmotor, voor dat benzine en dampen voor eens en altijd tot het verleden behoren. Ook is er veel minder lawaai, wat positief is voor de arbeiders.

NCV 10-22

Tot 8 betonmixers trillen

Met één laadbeurt van onze snoerloze accu op de rug

Schakel voor het verdichten van grotere betonvolumes zoals vloerplaten, verhardingen, prefab werven, kolommen en funderingen over op de dampvrije NCV 10-22 en tril tot 60m3 beton met één laadbeurt van twee van onze B22-255 accu's. Dat komt overeen met bijna acht volle betonmixers!

De NCV 10-22 is een lichte en ergonomische oplossing om op de rug te dragen: 

 • Geen behoefte meer aan een tweede persoon om de triller te helpen dragen. Dat is handig in kleine ruimten of waar er veel volk aanwezig is. Bovendien wordt er op personeelskost bespaard.
 • Zo kunnen werknemers ook op moelijker bereikbare plaatsen werken (zoals op een steiger) of actief zijn op plaatsen waar een triller op benzine niet toegelaten is.
 • Is ook veiliger voor gebruik binnen omdat er minder blootstelling is aan dampen, hitte en lawaai. 
 • De hoofdschakelaar is zeer goed bereikbaar op de schouderriem, ook de accustatus wordt duidelijk weergegeven zodat u het werk goed kunt plannen.
 • Door de constructie met de motor in de kop is er minder trilling op de slang waardoor de gebruiker comfortabeler kan werken en minder vermoeid is.
NCV 4-22

Flexibele compacte trilnaalden

Trilnaalden voor zeer dichte wapening en kleinere storthoeveelheden

De compacte maar krachtige NCV 4-22 trilnaald is ideaal voor de verdichting van kleine storthoeveelheden. Dit omvat: het vullen van kleine openingen in prefab muren of muren met voorgespannen wapening, bochten, kleine kolommen en herstelwerken Door de smalle kop van 28 mm kunt u moeilijk bereikbare storthoeveelheden toch gemakkelijk bewerken. 

De vijf belangrijkste tips bij het trillen van beton voor een gladde en veilige afwerking

Kies de juiste combinatie voor de klus

Kies de juiste trilnaald, slaglengte en kopdiameter voor uw toepassing. U moet de trilnaald tussen de wapeningsopeningen kunnen steken. Voor kleinere betonvolumes kan een compacte naaldtriller efficiënter zijn.

Houd de triller steeds verticaal

Houd de kop van de triller steeds rechtop voor een uniformere verdeling van beton en toeslagstoffen. Horizontale bewegingen kunnen leiden tot een ongelijkmatige verdichting. Bovendien verhoogt dit de kans dat de triller in botsing komt met de wapening.

Voorkom koude bruggen

Deze ontstaan op plaatsen waar er onvoldoende hechting is tussen de oude betonlaag en de nieuwe. Om dit te voorkomen, moet u de punt van de triller minstens 15 cm in de vorige betonlaag steken.

Traag maar gestaag

Steek de kop van de triller op regelmatige afstanden in het beton om een ongelijkmatige verdichting te voorkomen. Verwijder de triller na afloop traag en zeker niet sneller dan 7 cm per seconde. Wanneer er bij het verwijderen van de triller luchtbellen naar boven komen, moet u extra trillen.

Niet overtrillen

Stop met trillen van zodra het betonoppervlak mooi glanst en er geen luchtbellen meer zijn.

Vraag een live productdemonstratie

Zou u graag een interactieve demonstratie van dit product meemaken? Ontmoet één van onze productexperts voor een gratis en praktische demonstratie.

Vraag een live demonstratie

Werfproductiviteit verhogen

Découvrez des outils, des logiciels et des services conçus pour vous aider à mener à bien vos projets de construction à chaque étape, de la conception au chantier.

Ontdek onze productiviteitsoplossingen

Ontdek waarin Nuron het verschil maakt

Met het snoerloze Nuron-platform op 22 V kunt u alle snoerloze machines, gaande van slagmoersleutels tot breekhamers voor zware toepassingen, aansturen en een grotere autonomie geven.

Ontdek het Nuron-platform
Log in om verder te gaan