ONBEPERKTE LEVERINGENVanaf 70€ /maand met Hilti SMARTMeer informatie
Hilti

Highlights

Werk sneller tijdens het ontwerp en de constructie van composietbalken

Probeer het meteen: dit is een gratis webgebaseerde tool. Er zijn geen downloads beschikbaar. Breng gewoon een bezoek aan shearconnectordesign.hilti.com om van start te gaan. U moet gewoon de kritieke ontwerpinput en restricties invoeren en belastingsmogelijkheden en positieconnectoren te definiëren. In een aantal seconden zal het finale rapport uw berekeningsbeschrijvingen, ontwerpen en positietekeningen tonen om de installatie van genagelde schuinverbinders op de werklocatie te optimaliseren.

Buitengewoon aanpasbare parameters om nagenoeg alle ontwerpen van composietbalken mogelijk te maken

U kunt deze software gebruiken voor: plastic analyse van composietbalk in overeenstemming met Eurocode 4 en nationale bijlagen; ontwerpen voor massieve platen of geprofileerde platen in eenvoudige ondersteunde configuraties, en nieuwbouw of renovatie.

Goedkoper alternatief dan lassen

Afschuifverbindingen zijn een werkbesparend, meer betrouwbaar alternatief in overeenstemming met de Eurocode om tijdrovende gelaste segmenten te vermijden. Deze eenvoudige ontwerpsoftware biedt een transparante methodologie voor hoe u uw composietbalken volledig anders kunt ontwerpen. Bovendien ondersteunt de software volledige en gedeeltelijke mate van afschuifverbindingen om het gebruik van materialen te optimaliseren.

Technische gegevens

Documenten & Video's

Advies & Ondersteuning

Engineer, Office, Computer Screen

X-HVB DESIGN

Software voor dimensionering van gemengde vloeraansluitingen

Nieuwbouw en renovatie

Met onze X-HVB ontwerpsoftware kunnen ingenieurs gemakkelijk de verbinding van staal-betonvloeren ontwerpen volgens de Eurocodes. Maak uw onderzoek van de gedetailleerde ontwerpfase tot de projectdocumentatiefase.

Voor nieuwbouw en renovatie

Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of om een renovatie , Hilti X-HVB Design kan u helpen om snel efficiënt de beste oplossing te bepalen.

Nadat u uw invoergegevens hebt ingevoerd (belastingen, afmetingen van de liggers, type samenwerkingspan, positie van de verbindingsstukken), kunt u een berekeningsnota opstellen met een samenvatting van de in aanmerking genomen veronderstellingen, de details van de berekeningen en ook schema's om de uitvoering ter plaatse te begeleiden.

U hoeft alleen de meest relevante gegevens in te voeren (belastingen, afmetingen van de liggers, type samenwerkingspan, positie van de verbindingsstukken). De software levert een gedetailleerde rekennota met daarin ook belangrijke gegevens voor de plaatsing op de werf. 

MET HILTI X-HVB DESIGN KUNT U:

 • Productiviteit verhogen in de ontwerpfase. Nu kunt u uw eigen berekeningen maken in slechts enkele minuten,veilig en nauwkeurig. 
 • Rentabiliteit verhogen tijdens de bouwfase. Optimaliseer uw bouwplaatsbudget met een concurrerende, betrouwbare, goedgekeurde en eenvoudiger te installeren oplossing dan gelaste bouten. 
 • Vertrouw op de technische ondersteuning van Hilti, van ontwerp tot installatie. 
  Les installateurs sont guidés, tout au long de la mise en œuvre par les instructions de pose sur la note de calcul. Si vous avez un doute, nos ingénieurs sont à votre disposition et notre force de vente peut s’assurer du suivi sur chantier et de la formation des poseurs. 

  De installateurs worden tijdens het installatieproces begeleid door de installatie-instructies op de berekeningsnota. Onze verkoopteam en studiedienst staat altijd klaar om u en de installateur te helpen. 

Ontwerpen aanpassen en nauwkeurig berekenen:

 • De afmetingen van de balken en daarbij staalklasse
 • De afstanden tussen de balken
 • De geometrie van de plaat, massief of met een combinatievloer
 • Soort beton: licht en standaard
 • Belastingen: verdeelde, lineaire of puntbelastingen
 • Uitvoering ter plaatse: volledige en gedeeltelijke verbindingsgraad
 • Plastisch ontwerp met volledige en gedeeltelijke verbindingsgraad

De software controleert het buigmoment en de dwarskracht, maar ook de doorbuiging en de kanteling.

Créer et archivez les données relatives au projet Projectgegevens creëren en archiveren

Hilti X-HVB Design laat toe eenvoudig alle documentatie te beheren. Projecten opslaan, wijzigen en bewerken op een volledig configureerbaar online platform. 

Deel uw ontwerpen

Sla uw project op, exporteer ze en deel ze met uw collega's via de online oplossing, zonder dat zij een installatie hoeven uit te voeren.

Veilig en conform

Tijdens het hele project worden veiligheid en betrouwbaarheid gegarandeerd door gebruik te maken van de juiste berekeningsmethode en een product dat voldoet aan de voorschriften. X-HVB Design is gebaseerd op de Eurocode en de relevante nationale bijlagen in combinatie met de beschikbare staal-beton connector op de markt met een technische goedkeuring (ETA European Technical Assessment). 

 

HILTI X-HVB DESIGN IS EEN GRATIS ONLINE SOFTWAREVOOR GEREGISTREERDE HILTI KLANTEN, MAAK SNEL EEN ACCOUNT AAN OP WWW.HILTI.BE!

Technische gegevens

 • Licentie: licentie voor één gebruiker
 • Compatibel met: Google Chrome, Internet explorer en Firefox