Luchtreinigers
Toon luchtreinigers die zijn ontworpen om fijnstof uit de lucht te halen tijdens bouw- en renovatiewerk
Draagbare luchtreiniger
Beperk de verspreiding van schadelijk fijnstof op de bouwwerf
Bij schadelijk bouwstof is zelfs een minimale hoeveelheid extreem gevaarlijk. Bescherm je werknemers door te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften inzake blootstelling aan stof en zorg voor een nettere werf door de verspreiding van fijne luchtdeeltjes te beperken met onze lichte luchtreinigers AIC 1000 en AIC 2000.
De gevaren van stof
Langdurige blootstelling kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s
Stof veroorzaakt door alledaagse activiteiten op de werf is niet enkel slecht voor uw productiviteit. Langdurige blootstelling aan kleine partikels silicastof die in beton, tegels, steen en mortel zitten, kunnen silicose veroorzaken. Dit is een ziekte die de kans op longkanker verhoogt. Een langdurige blootstelling aan bouwstof kan ook leiden tot chronisch obstructieve longziekte (COPD), wat in de bouwsector vaak voorkomt.
Waarom luchtreinigers gebruiken?
Zorg voor veiligere en nettere werven door stof te beperken
Om uw werknemers tegen stof te beschermen tijdens het werk binnen is de eerste stap om het gevaarlijke stof op te vangen waar het ontstaat. We bieden een uitgebreid gamma aan stofverwijderingssystemen aan die machines, toebehoren en stofzuigers combineren. Deze systemen verwijderen echter niet alle fijne stofdeeltjes uit de lucht. Daarom zijn luchtreinigers een ideale aanvulling op andere stofafzuigoplossingen wanneer men indoor moet werken.
Blijf conform
Zet luchtreinigers in om te voldoen aan de voorschriften voor blootstelling aan stof
In veel landen bestaat er dan ook regelgeving voor de blootstelling aan gevaarlijk bouwstof. Zo heeft OSHA, de bouwregulator in de VS, een toegelaten blootstellingslimiet voor silicastof opgelegd van maximaal gemiddeld 50 microgram per kubieke meter voor een werkdag van 8 uur. In de Europese Unie is de grens voor blootstelling op het werk aan respirabel kristallijn silica vastgelegd op 0,1 microgram per kubieke meter voor een achtuurs tijdgewogen gemiddelde. Het gebruik van een luchtreiniger in combinatie met de machinesystemen kan u helpen om de werf conform te maken of houden en boetes te vermijden.
Mobiliteit gegarandeerd
Lichtere luchtreinigers zonder in te boeten op prestaties
Luchtreinigers zijn vaak zwaar, log en onhandig. Om het transport naar de werf en de verplaatsingen van de machine op de werf te vergemakkelijken, hebben we onze AIC 1000 en AIC 2000 luchtreinigers ontworpen om zo licht mogelijk te zijn.
De AIC 1000 weegt slechts 15,2 kg met een volumestroom van 1.425 kubieke meter per uur aan de turbine. Voor de AIC 2000 bedraagt de volumestroom 2.200 kubieke meter per uur aan de turbine voor een gewicht van slechts 16,3 kg.
Zorg voor nettere werven
Stop de verspreiding van stof door gebouwen
De AIC 1000 en AIC 2000 zijn inzetbaar voor heel wat toepassingen: van het circuleren en filteren van lucht in besloten ruimtes tijdens afbraakwerken tot het creëren van onderdrukzones voor stofinsluiting bij residentiële renovatieprojecten.
En voor extra flexibiliteit kan onze reiniger rechtstreeks geïntegreerd worden in een stofwerende wand zonder dat u extra verbindingsstukken of toebehoren nodig heeft.
Hou stof onder controle
Stofafzuigoplossingen via de machines op de werf
Beperk de blootstelling aan stof en verhoog de productiviteit op de werf aanzienlijk met oplossingen die machines, toebehoren en stofzuigers combineren bij activiteiten zoals boren, beitelen, zagen, snijden of slijpen.
Meer dan alleen maar naleving
Draag bij tot de bescherming van uw medewerkers en ontwerp veiligere gebouwen door bouwoplossingen die verder gaan dan enkel het naleven van de voorschriften en normen.
Ontdek de veiligheidsoplossingen die ontworpen zijn om uw werknemers te beschermenWaarom je zorgen maken over stof
Wat is bouwstof? Welke gevaar houdt het in voor de gezondheid? Hoe verkort het de levensduur van machines? En hoe kan u het blootstellingsrisico uitschakelen of beperken?
Ontdek de gevaren van stof in de bouwsectorGroener bouwen
Moet uw bouwontwerp voldoen aan de nieuwste milieunormen? Wilt u punten winnen via de certificaatregelingen voor groene gebouwen zoals LEED en BREEAM?
Ontdek certificeringsoplossingen voor groene gebouwen