ONBEPERKTE LEVERINGENVanaf 70€ /maand met Hilti SMARTMeer informatie

Luchtreinigers

Toon luchtreinigers die zijn ontworpen om fijnstof uit de lucht te halen tijdens bouw- en renovatiewerk

Toon luchtreinigers die zijn ontworpen om fijnstof uit de lucht te halen tijdens bouw- en renovatiewerk
AIC 2000 luchtreiniger Wendbare en lichte luchtreiniger met extra kracht om fijne deeltjes in de lucht tegen een hogere snelheid of uit grotere ruimtes te verwijderen
AIC 1000 luchtreiniger Goed hanteerbare en lichte luchtreiniger voor het verwijderen van fijne luchtdeeltjes tijdens constructiewerk
Luchtreinigers op een bouwwerf binnen

Draagbare luchtreiniger

Beperk de verspreiding van schadelijk fijnstof op de bouwwerf

Bij schadelijk bouwstof is zelfs een minimale hoeveelheid extreem gevaarlijk. Bescherm je werknemers door te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften inzake blootstelling aan stof en zorg voor een nettere werf door de verspreiding van fijne luchtdeeltjes te beperken met onze lichte luchtreinigers AIC 1000 en AIC 2000.

Een bouwwerf met een hoge stofconcentratie

De gevaren van stof

Langdurige blootstelling kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s

Stof veroorzaakt door alledaagse activiteiten op de werf is niet enkel slecht voor uw productiviteit. Langdurige blootstelling aan kleine partikels silicastof die in beton, tegels, steen en mortel zitten, kunnen silicose veroorzaken. Dit is een ziekte die de kans op longkanker verhoogt. Een langdurige blootstelling aan bouwstof kan ook leiden tot chronisch obstructieve longziekte (COPD), wat in de bouwsector vaak voorkomt.  

 

Foto van een luchtreiniger

Waarom luchtreinigers gebruiken?

Zorg voor veiligere en nettere werven door stof te beperken

Om uw werknemers tegen stof te beschermen tijdens het werk binnen is de eerste stap om het gevaarlijke stof op te vangen waar het ontstaat. We bieden een uitgebreid gamma aan stofverwijderingssystemen aan die machines, toebehoren en stofzuigers combineren. Deze systemen verwijderen echter niet alle fijne stofdeeltjes uit de lucht. Daarom zijn luchtreinigers een ideale aanvulling op andere stofafzuigoplossingen wanneer men indoor moet werken.

Gebruik van een luchtreiniger op een werf

Blijf conform

Zet luchtreinigers in om te voldoen aan de voorschriften voor blootstelling aan stof

In veel landen bestaat er dan ook regelgeving voor de blootstelling aan gevaarlijk bouwstof. Zo heeft OSHA, de bouwregulator in de VS, een toegelaten blootstellingslimiet voor silicastof opgelegd van maximaal gemiddeld 50 microgram per kubieke meter voor een werkdag van 8 uur. In de Europese Unie is de grens voor blootstelling op het werk aan respirabel kristallijn silica vastgelegd op 0,1 microgram per kubieke meter voor een achtuurs tijdgewogen gemiddelde. Het gebruik van een luchtreiniger in combinatie met de machinesystemen kan u helpen om de werf conform te maken of houden en boetes te vermijden.

Transport van een Hilti-luchtreiniger

Mobiliteit gegarandeerd

Lichtere luchtreinigers zonder in te boeten op prestaties

Luchtreinigers zijn vaak zwaar, log en onhandig. Om het transport naar de werf en de verplaatsingen van de machine op de werf te vergemakkelijken, hebben we onze AIC 1000 en AIC 2000 luchtreinigers ontworpen om zo licht mogelijk te zijn.

De AIC 1000 weegt slechts 15,2 kg met een volumestroom van 1.425 kubieke meter per uur aan de turbine. Voor de AIC 2000 bedraagt de volumestroom 2.200 kubieke meter per uur aan de turbine voor een gewicht van slechts 16,3 kg.

Luchtreiniger van Hilti

Zorg voor nettere werven

Stop de verspreiding van stof door gebouwen

De AIC 1000 en AIC 2000 zijn inzetbaar voor heel wat toepassingen: van het circuleren en filteren van lucht in besloten ruimtes tijdens afbraakwerken tot het creëren van onderdrukzones voor stofinsluiting bij residentiële renovatieprojecten.

En voor extra flexibiliteit kan onze reiniger rechtstreeks geïntegreerd worden in een stofwerende wand zonder dat u extra verbindingsstukken of toebehoren nodig heeft.

TE 3000-AVR die een betonnen vloer opbreekt

Hou stof onder controle

Stofafzuigoplossingen via de machines op de werf

Beperk de blootstelling aan stof en verhoog de productiviteit op de werf aanzienlijk met oplossingen die machines, toebehoren en stofzuigers combineren bij activiteiten zoals boren, beitelen, zagen, snijden of slijpen.

Meer dan alleen maar naleving

Draag bij tot de bescherming van uw medewerkers en ontwerp veiligere gebouwen door bouwoplossingen die verder gaan dan enkel het naleven van de voorschriften en normen.

Ontdek de veiligheidsoplossingen die ontworpen zijn om uw werknemers te beschermen

Waarom je zorgen maken over stof

Wat is bouwstof? Welke gevaar houdt het in voor de gezondheid? Hoe verkort het de levensduur van machines? En hoe kan u het blootstellingsrisico uitschakelen of beperken?

Ontdek de gevaren van stof in de bouwsector

Groener bouwen

Moet uw bouwontwerp voldoen aan de nieuwste milieunormen? Wilt u punten winnen via de certificaatregelingen voor groene gebouwen zoals LEED en BREEAM? 

Ontdek certificeringsoplossingen voor groene gebouwen