ONBEPERKTE LEVERINGENVanaf 70€ /maand met Hilti SMARTMeer informatie

Diamantboren

Ontdek hoe onze diamantboormachines en -systemen zijn ontworpen voor een hoge productiviteit tijdens natte of droge, en lichte of zware toepassingen diamantboren in beton en metselwerk

Ontdek hoe onze diamantboormachines en -systemen zijn ontworpen voor een hoge productiviteit tijdens natte of droge, en lichte of zware toepassingen diamantboren in beton en metselwerk
DD 30-W-kernboor Compacte en lichte diamantboormachine voor nat, handbediend boren van anker- en wapeningsgaten in zware toepassingen met diameters van 8 tot 35 mm (5/16 tot 1-3/8")
DD 110-D-kernboor Compacte en lichte diamantboormachine voor droog handbediend boren in metselwerk in diameters tot 160 mm
DD 110-W-kernboor Compacte en lichte diamantboormachine voor nat of droog boren uit de hand met diameters van 16 tot 162 mm (5/8 tot 6-3/8")
DD 150-U-kernboor Veelzijdige diamantboormachine voor diamantboren met handbediening of op kolom met diameters van 8 tot 162 mm (5/16 tot 6-3/8")
DD 160-kernboor Compacte maar krachtige diamantboormachine voor betonboren op kolom met diameters van 25 tot 202 mm (31/32 tot 7-15/16”)
DD 250-CA Kernboor Geavanceerd diamantboorgereedschap voor zware toepassingen met optionele Cut Assist automatische invoereenheid voor erg kleine tot grote diameters van 12-500 mm (1/2" - 20")
DD 350-CA Kernboor Diamantboorgereedschap voor zware toepassingen met hoge-frequentiemotor en automatische voedingsmodule voor kolomboorsystemen met middelgrote en grote diameters tot 500 mm (19-11/16")
DD 500-CA Kernboor Driefasen-diamantboorsysteem voor zware toepassingen met hoge-frequentiemotor en automatische voedingsmodule voor kolomboorsystemen met middelgrote en grote diameters tot 600 mm (23-5/8")
Boorkolom DD-HD 30 SBP Boorkolom voor zware Hilti diamantboormachines (zie technische data voor compatibiliteit met gereedschap)
Boorkolom DD-HD 30-CA Boorkolom voor zware Hilti diamantboormachines (zie technische data voor compatibiliteit met gereedschap)
Boorkolom DD-HD XC Telescopische boorkolom met ingebouwd kruiskolomsysteem voor zware Hilti diamantboormachines
Autofeed unit DD AF-CA 220-480V Automatische invoereenheid als hulp bij het boorproces met diamantboorsystemen op kolom– voor gebruik met de DD 350-CA en DD 500-CA

AUTOMATISCHE EN SLIMME DIAMANTBOOR-MACHINES

Door het automatische Cut Assist-boorsysteem kunt u zonder moeite boorwerk na boorwerk uitvoeren.

De slimme Cut Assist-technologie op de diamantboormachines van Hilti garandeert autonomie, veiligheid en eenvoud. Revolutionaire manier van boren!

DIAMANTBOORMACHINES DIE UW BOORWERKEN AUTOMATISEREN EN EENVOUDIGER MAKEN

Autonomie

Dankzij de Cut Assist technologie geniet u van een automatische boring die u volgens uw noden kunt instellen.

Veiligheid en eenvoud

Werk vanop afstand, beschut tegen projecties en trillingenStart en vervolledig uw boring met één druk op de knop.

DIAMANTBOORMACHINE OM IN ALLE VRIJHEID TE WERKEN

Onze DD 350-CA en DD 500-CA diamantboren zijn speciaal ontworpen voor watergekoeld boren op kolom en beantwoorden dus perfect aan uw vereisten.

Ga de strijd aan met elk type materiaal

Met een alom bewezen robuustheid gaat de diamantboormachine tot het einde van de allerhardste materialen, zoals gewapend beton

Vergemakkelijk uw seriematige slijpwerken

Met de vernieuwende automatische boormachine van Hilti zijn seriematige diamantslijpwerken mogelijk... altijd schoon en zorgvuldig, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Goed om weten

Programmeer uw boring in de automatische boormachine, die daarna automatisch werkt terwijl u andere taken kunt afwerken op de werf.

Carotteuse diamant DD 250-U

Laatste technologie

Automatische, autonome en slimme technologieën

Uw Hilti-diamantboormachine laat u, door verschillende innovaties te bundelen, op een een autonome, veilige e, steeds precieze manier werken. 

Een intuïtieve grip met Cut Assist-technologie

De Cut Assist-technologie die Hilti voor zijn diamantboormachine heeft ontworpen, staat in voor een intuïtief gebruik en intuïtieve programmering. Na het installeren van de kolom en het bevestigen van de automatische voortgangsmodule aan uw boormachine volstaat een eenvoudige druk op de knop om precieze en performante boringen uit te voeren.

Een volledig autonome en slimme boring

De automatische voortgangsmodule DD AF-CA voor boormachine en diamantboorkroon ontfermt zich volledig autonoom en van A tot Z over het boorproces. Het systeem detecteert het oppervlak en regelt ook het watergebruik. Het begint met een langzame start voor een beter begin. De Iron Boost-functie laat vervolgens toe om het koppel dat tijdens het boren gebruikt wordt te verhogen om de overgang van ijzer naar beton te vergemakkelijken.

* Iron Boost-functie enkel beschikbaar op DD 350-CA en DD 500-CA.

Een automatische stop voor een hogere veiligheid

Op het einde van het boorwerk trekt het systeem automatisch de diamanten boorkop terug, stopt de watertoevoer en legt de motor stil. Vervolgens kunt u de machine ontmantelen en in alle veiligheid doorgaan met uw volgende boring.

Een perfecte precisie dankzij de Equidist-technologie

Rust uw kernboormachine uit met Equidist-boorkronen. Deze ultraperformante boorgereedschappen bieden een perfecte opstelling van de diamanten. Resultaat: een constante boorsnelheid, minder tempo-onderbrekingen en een maximale levensduur.

Carotteuse diamant DD 250-U

PRODUCTIEVE EN VEILIGE WERVEN

Uw Hilti-diamantboormachine laat u, door verschillende innovaties te bundelen, op een autonome, veilige en steeds precieze manier werken. 

Win aan productiviteit

De verschillende slimme technologieën van de Hilti-boormachines automatiseren uw boorwerk.

Hiermee verhoogt u zowel uw efficiëntie als productiviteit.

Verhoog uw veiligheid

De autonome boring en de automatische stop van de machine garanderen een optimaal niveau van veiligheid.

Bescherm uzelf en uw teams op de werven.

Maak uw materiaal rendabel

Sterk en betrouwbaar: de diamantboormachines van Hilti behouden doorheen de tijd een hoog performantieniveau

Het is een rendabele keuze voor uw werken en werven.

Zorg voor de tevredenheid van uw klanten

Performant als ze zijn, leveren de diamantboormachines en diamantslijpwerktuigen van Hilti snelprecies en verzorgd werk. Zo zorgt u voor de volledige tevredenheid van uw klanten, wat de werfomstandigheden ook mogen zijn.

DD 350-CA, DD AF-CA

Welke diamantboormachine moet ik kiezen?

Een diamantboormachine kan worden gebruikt om gaten te boren in een aantal verschillende materialen: gewapend beton, graniet, asfalt, steen, baksteen, enz. Het is dan ook nuttig om na te gaan welk type boor moet worden gebruikt, afhankelijk van de ondergrond en de omvang van de werkzaamheden.

In het algemeen worden kernboren ontworpen met robuuste materialen die bijzonder duurzaam en bestendig zijn om zeer nauwkeurig te kunnen werken ondanks de intensieve toepassingen die van een dergelijk gereedschap worden verwacht. 

Diamantboormachine voor droge of natte toepassingen?

Diamantboormachine voor droge toepassingen

Dit type machine is vooral geschikt voor het boren van gaten tot 200 mm voor lichte toepassingen. Om te voorkomen dat stof zich verspreidt en om het werk schoon te houden, wordt de droge kernboor meestal aangesloten op een stofzuiger.

Diamantboormachine voor natte toepassingen

Het is zowel geschikt voor werkzaamheden binnenshuis in gebouwen in aanbouw - boren in leidingen, airconditioning - als voor werkzaamheden buitenshuis om gaten met een grote diameter te maken.

Over het algemeen zijn diamantboren voor natte toepassingen zwaarder en krachtiger dan diamantboren voor droge toepassingen, en kunnen ze tot 1500 mm boren voor de krachtigste modellen. Boren voor natte toepassingen zijn bijzonder populair bij bouwprofessionals omdat zij een betere koeling, duurzaamheid en boorsnelheid bieden dan boren voor droge toepassingen.  

Voordelen van het gebruik van diamantboren voor nat gebruik

  1. Hierdoor kan het gereedschap afkoelen en zijn kracht en efficiëntie over een langere periode behouden
  2. Wanneer het in contact komt met stof, vormt het een laagje, laitance genaamd, dat de abrasiviteit van de diamantboor verhoogt.
    Om de vorming van deze ongewenste laagje op bouwterreinen te voorkomen, wordt een bouwstofzuiger (LINK) gebruikt om de modder op te zuigen en voor een schoon werk te zorgen

Diamantboormachine met handbediening op kolom

De installatie van een diamantboormachine op kolom is vooral bedoeld voor de zwaardere modellen die zullen worden gebruikt voor het boren van gaten met een grote diameter waarbij een grote precisie vereist is. Het is mogelijk het statief verticaal of horizontaal te installeren door het met ankers te bevestigen, of met een zuignap en een vacuümpomp. Ankerbevestiging is echter nog steeds de veiligste en meest doeltreffende methode, omdat het een uitstekende stabiliteit biedt en nauwkeurig boren mogelijk maakt. Bevestiging met vacuüm zuignappen wordt alleen aanbevolen als bevestiging met ankers niet mogelijk is en als het werkoppervlak glad en niet poreus is.

De lichtste modellen kernboren kunnen met de hand worden gehanteerd voor boren met een kleine diameter. 

Onze nieuwe polyvalente diamantboormachines

Diamantboormachine DD 150-U

WMS 100 and DD 150 Applications

Veelzijdige diamantboor met handbediening of op kolom tot 160 mm diameter

Veelzijdig
De machine kan zowel met handbediening als op een kolom worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen: 

  • Natboren in beton voor buisdoorvoeringen, kabelgoten en -kanalen en voor de installatie van leuningen en afsluitingen
  • Handgeleid nat boren voor het plaatsen van ankers met grote diameter en van wapeningsstangen
  • Handgeleid droogboren in metselwerk voor buisdoorvoeringen voor sanitaire installaties, verwarmingsinstallaties en airconditionings en voor de installatie van schouwen en kachels

Krachtige motor

Krachtige motor en robuuste aandrijving met drie snelheden voor een optimale boorsnelheid in alle materialen.

Minder stof
Zo goed als stofvrij omdat het compatibel is met zowel nat als droog boren.

Geoptimaliseerde ergonomie voor comfort

360° regelbare handgreep voor elke situatie en real-time feedbackdisplay. 

Ontdek de DD 150 diamantboormachine

Diamantboormachine DD 250-CA

Carotteuse DD 250

Geavanceerd diamantboormachine voor zware toepassingen voor erg kleine tot grote diameters van 12 tot 450 mm

Polyvalence Veelzijdig
Geschikt voor diverse toepassingen: 

  • Kernbooropeningen voor buizen, luchtleidingen en kabels
  • Openingen voor luchtleidingen
  • Kernboringen voor doorvoeringen


Krachtige motor
Moteur puissant avec arbre d'entraînement massif, unité d'entraînement robuste refroidie par air avec engrenage à quatre vitesses et commandes pratiques.

Minder stof
Zeg vaarwel tegen stof met deze diamantboor die geschikt is voor nat en droog boren.

Ontdek nu de diamantboor DD 250-CA

Productcatalogus

Wenst u te kiezen voor een autonome, veilige en gebruiksvriendelijke diamantboormachine? Ontdek het assortiment boormachines van Hilti. Automatiseer en vereenvoudig uw werk- en werven!

 

DD 150-U-KERNBOOR

Veelzijdige diamantboormachine voor diamantboren met handbediening of op kolom

Bestel nu

DD 250-CA KERNBOOR

Geavanceerd diamantboorgereedschap voor zware toepassingen

Bestel nu

DD 350-CA KERNBOOR

Diamantboorgereedschap voor zware toepassingen 

Bestel nu

DD 500-CA KERNBOOR

Driefasen-diamantboorsysteem voor zware toepassingen

Bestel nu

BOORKOLOM DD-ST 150-U CTL

Boorkolommen voor DD 150-U diamantboormachines

Bestel nu

DD-WMS 100 WATERMANAGEMENTSYSTEEM

Enkele eenheid voor toevoer van koelwater plus opvang en filtering van afvalwater van de diamantboorsystemen

Nu bestellen

AUTOFEED UNIT DD AF-CA 220-480V

Automatische invoereenheid als hulp bij het boorproces met diamantboorsystemen op kolom

Nu bestellen

VACUÜMPOMP DD VP-U 230V

Vacuümpompen voor bevestiging van diamantboorsystemen

Bestel nu
Contact démonstration

VRAAG EEN DEMO

Wilt u de diamantboormachine testen in extreme omstandigheden? Heeft u vragen over de werking van de diamantboormachine?