Hoe bijdragen tot circulariteit

Tip: Als klant van Fleet Management draagt u reeds uw steentje bij

Circulariteit is een cruciaal onderdeel op weg naar duurzaamheid omdat het focust op het creëren van maximale waarde door gebruik van minimale grondstoffen en middelen. 

Dat is beter voor het milieu, onze maatschappij en uw bedrijf. Wij hebben de basis voor een werkende circulaire economie al gelegd met onze diensten zoals Fleet Management. Wij kunnen ook u helpen door uw middelenverbruik te beperken en werkwijzen te stroomlijnen. 

Verminderen, hergebruiken en recycleren

27 %

van het gewicht van een Hilti-machine bestaat uit gerecycleerd materiaal terwijl dit wereldwijd gemiddeld 8% is
We beperken het gebruik van nieuwe grondstoffen door het aandeel gerecycleerd staal en plastic in onze producten te verhogen.

1.3 miljoen

machines, accu’s en accessoires werden in 2020 door Hilti ingezameld
Draag uw steentje bij tot circulariteit door onze gratis ophaaldienst voor uw oude en defecte machines. We vinden oplossingen om ze te hergebruiken of recycleren.

81 %

van al het opgehaalde materiaal werd gerecycleerd voor hergebruik
We verbeteren voortdurend onze recuperatiecijfers door innovaties in de sorteer- en verwerkingstechnologieën.

1,929 ton

materiaal werd teruggewonnen door recyclage
We doen ons best om ervoor te zorgen dat grote hoeveelheden staal, koper en aluminium hun weg terugvinden naar de internationale kringloop voor grondstoffen.

Verminder verspilling door niet te veel te kopen

Nu kunt u meer doen met minder

Fleet Management zorgt ervoor dat u enkel de uitrusting heeft die echt nodig is. En met ON!Track, onze software voor materiaalbeheer, heeft u een perfect zicht op niet-actieve of verloren machines wanneer u van het ene naar het andere project overschakelt. Heeft u een machine nodig voor enkele dagen of weken? Koop ze niet, maar maak gebruik van onze Tools on Demand service.

U krijgt steeds hoogwaardige machines die langer meegaan. Bovendien doen onze lokale reparatiediensten er alles aan om hun levensduur nog te verlengen. Als uw machines op het einde van hun contract nog steeds productief zijn, kunt u er zelf voor kiezen om het contract te verlengen.

Geen onnodige verspilling

We hergebruiken dan wat u niet meer nodig heeft

Het is een naadloos proces: We komen ze gratis bij u ophalen, waar u zich ook bevindt. We nemen zelfs de machines en accu’s van onze concurrenten mee.

Wat gebeurt er mee? Sommige machines die functioneel als nieuw zijn, nemen we op in ons park voor machineverhuur. Zo moeten we geen nieuwe machines maken en transporteren. Andere doneren we voor niet-intensief gebruik aan humanitaire of educatieve organisaties. De onderdelen die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen kunnen we hergebruiken in onze reparatiediensten. Hetgeen daarna rest, gaat naar onze recyclagepartners.  

 

Bijna oneindige recyclage

Wat we niet kunnen hergebruiken, proberen we te recycleren

Machines of onderdelen die we niet kunnen hergebruiken, komen terecht bij onze wereldwijd erkende recyclagepartners.

We nemen onze verantwoordelijkheid voor onze producten gedurende hun volledige levensduur. Een typische machine bestaat grotendeels uit hoogwaardige metalen die bijna oneindig te recycleren zijn voor allerlei toepassingen. Hoewel het aandeel van verwerking binnen onze activiteiten en markten al hoog ligt, blijven we met onze recyclagepartners samenwerken om dit proces nog te verbeteren.

duurzaamheid

Door te kiezen voor duurzame bedrijfsstrategieën plaatsen we de gezondheid van het milieu, de mensen en onze maatschappij op gelijke hoogte met economische factoren.

Meer weten over duurzaamheid

Fleet Management

Financiële planning stroomlijnen met Fleet Management. Een vaste maandelijkse bijdrage dekt alle kosten voor uw machines inclusief hun gebruik, maar ook de service- en reparatiekosten.

Meer weten over Fleet Management

materiaalbeheer

Behoud de controle over uw voorraad door gebruik te maken van onze digitale oplossingen voor materiaalbeheer en de optimalisering van uw machinepark.

Meer weten over materiaalbeheer