"Ik kan indien nodig van huis uit werken"

Hilti staat op de 22e plaats van de top 25 multinationals wereldwijd. Ximena Aldea, marketing manager van de Measuring Business Unit, heeft het geluk om te werken voor een bedrijf dat flexibiliteit biedt: "Ik kan indien nodig thuis werken en kan mijn werk organiseren volgens mijn familiale situatie."

Wat was voor u de cruciale factor in uw beslissing om een internationale carrière bij Hilti te beginnen?
Hilti is een klantgericht bedrijf en het is essentieel om zowel de noden van de sector als die van de klant te begrijpen. Oorspronkelijk werd mij een job voor zes maanden in het verkoopteam aangeboden, wat een prachtige kans was om Hilti's ondernemingsmodel wat beter te leren kennen. Dat begin was cruciaal en bovendien de basis voor mijn volgende stap als marketingmanager. Het aanbod om een internationale stap te zetten - naar het hoofdkantoor - kwam onverwacht, maar ik nam het met beide handen aan... ook al was ik toen zwanger.

Hoe verzoent u als moeder van twee kinderen en teamleider uw gezinsleven met uw carrière?
Het is een kwestie van erg goed georganiseerd te zijn om het beste evenwicht te vinden. Gelukkig heb ik een echtgenoot die me volop steunt en werk ik voor een bedrijf dat flexibiliteit biedt. Ik kan wanneer nodig van thuis werken en ik kan mijn werk organiseren naargelang mijn gezinssituatie. Toch zijn er momenten waarop het moeilijk is en waarop je gewoon flexibel moet zijn, bijvoorbeeld wanneer er belangrijke vergaderingen op de agenda staan of wanneer ik op zakenreis ga.

Biedt Hilti een goed raamwerk voor uw professionele ontwikkeling?
Hilti biedt heel wat steun met betrekking tot de verhuizing van zijn werknemers; iets wat ik nodig had, want mijn verhuis was een "familieproject". Dat hielp mij en mijn gezin dus om ons in deze mooie streek, waarvan we erg houden, te vestigen. Bovendien is mijn job erg stimulerend. Ik houd van de interacties die ik dankzij het bedrijf heb, zowel met de collega's van mijn afdeling als met de klanten. Wat mijn professionele toekomst betreft hebben mijn leidinggevende en ik een plan uitgewerkt om mijn vaardigheden en kennis nog te versterken. Die discussies zijn transparant en constructief en ik geloof dat dit de belangrijkste reden is voor de heel hoge efficiëntie van het menselijke ontwikkelingsproces bij Hilti.

Wat onderscheidt Hilti van andere werkgevers?

Hilti is een zorgzaam bedrijf dat zijn mensen duidelijk als zijn belangrijkste goed beschouwt. Als teamleider besteed ik veel tijd aan de ontwikkeling van teamleden. We geven mensen de kans om beter te worden door hen uitdagingen te geven, en ook de vrijheid om door het uitproberen van nieuwe manieren tot een oplossing te komen.

 

Ximena Aldea, marketing manager Measuring Business Unit, begon haar Hilti carrière in 2014 als accountmanager in Frankrijk. Ze werd in 2015 marketing manager en verhuisde in 2016 naar het hoofdkantoor van Hilti in Liechtenstein.