FIELDWIRE EN HILTI SLAAN DE HANDEN

Met Fieldwire digitaliseert u de follow-up van uw werven!

Hilti Group, een wereldleider in innovatieve machine- en bevestigingsoplossingen, technologie, software en diensten voor de commerciële bouwsector, heeft een overeenkomst afgesloten om Fieldwire, een in San Francisco gevestigd bouwtechnologiebedrijf, voor ongeveer $300 miljoen over te nemen. Deze strategische acquisitie bundelt Fieldwire's product van topklasse en Hilti's wereldwijde merk en marktbereik om de productiviteit van aannemers en op bouwplaatsen te helpen verhogen. Fieldwire verstrekt een toonaangevend beheerplatform voor bouwplaatsen dat wereldwijd meer dan één miljoen bouwplaatsen aanstuurt. 

Fieldwire, de software voor materiaalbeheer ontworpen voor het terrein, stelt u in staat:

- verbind het terrein met het kantoor om uw projecten in real time te coördineren - werk altijd met de laatste versies van uw plannen, planningen, documenten... die op elk moment toegankelijk blijven - werk samen met uw teams dankzij een software die werkt, beschikbaar op smartphone, tablet en computer. 

De Fieldwire-software is eenvoudig en snel in te stellen en kan worden aangepast aan alle projecten, ongeacht hun omvang. 

Ga naar fieldwire.com om uw account aan te maken en de Fieldwire-app nu meteen gratis te gebruiken.

FIELDWIRE WERKT SAMEN MET HILTI OM EEN TOONAANGEVEND PLATFORM VOOR WERFMANAGEMENT TE ONTWIKKELEN

Schaan (FL), 16 november 2021 

Fieldwire, opgericht in 2013, heeft een sterke aanwezigheid opgebouwd in Noord-Amerika en is erin geslaagd om internationaal uit te breiden naar Europa en Azië-Pacific. Bovendien heeft het bedrijf marktspecifieke functies ontwikkeld waarmee klanten de productiviteit op het terrein kunnen verbeteren. Het in San Francisco gevestigde bedrijf helpt momenteel duizenden klanten om hun bouwplaatsen beter digitaal te beheren door middel van een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en apparaatonafhankelijke softwareoplossing met een breed scala aan functies. De oplossing wordt gebruikt door zowel algemene als gespecialiseerde aannemers en staat bekend om zijn focus op productiviteit op het terrein. 

"Door de overname van Fieldwire kan Hilti de productiviteit van zijn klanten aanzienlijk verbeteren met behulp van softwareoplossingen. Hilti investeert al langer in digitale oplossingen voor bouwprofessionals aangezien digitalisering een belangrijke drijfveer van productiviteit in de bouwsector is geworden. Deze overname zal ons softwareportfolio versterken en is een logische volgende stap in onze ontwikkeling tot leidende digitaliseringspartner voor onze klanten. Wij zijn van plan te blijven investeren in het platform om de volgende marktleider in beheersoftware voor bouwprojecten te ontwikkelen."

Christoph Loos
CEO van de Hilti Group

Please enter alternative text here (optional)

Met de steun van Hilti zal het team van Fieldwire de digitale voorkeursoplossing voor bouwprofessionals nog sneller op de markt kunnen brengen. 

Wij nodigen huidige Fieldwire-teamleden niet alleen uit om bij Hilti Fieldwire aan de slag te blijven onder leiding van de twee oorspronkelijke oprichters, Yves Frinault en Javed Singha, maar we zullen ook extra inspanningen leveren om het team aanzienlijk uit te breiden.

“Wij hebben Fieldwire opgericht om aannemers in de bouw te helpen de zelfstandigheid van hun teams te bevorderen, de productiviteit op het terrein te stimuleren en sterkere, meer winstgevende bedrijven te creëren. In Hilti hebben we een partner gevonden die onze waarden echt deelt en die ons tegelijkertijd helpt onze productontwikkeling voor onze klanten in nieuwe en bestaande markten te versnellen. Wij zijn verheugd om deel uit te maken van de Hilti Group.” aldus Yves Frinault, medeoprichter en CEO van Fieldwire.

In 2017 investeerde Hilti mee in Fieldwire's Serie-B-financieringsronde. Sindsdien heeft Hilti het bedrijf voortdurend begeleid, waardoor het al gauw in een stroomversnelling terechtkwam. Als vroege investeerder had Hilti al een goede werkrelatie met Fieldwire, een uitstekende basis om nu met vereende krachten bouwplaatsen over de hele wereld eenvoudiger en productiever te maken. De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond en is onderhevig aan standaard opschortende voorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties. 

De Hilti Groep levert wereldwijd technologisch toonaangevende producten, systemen, software en diensten aan de bouw- en energiesector. Het bedrijf stelt om en bij 30.000 mensen te werk in meer dan 120 landen en hecht veel belang aan een rechtstreekse relatie met de klant, kwaliteit en innovatie. Hilti genereerde in 2020 een omzet van 5,3 miljard CHF. Het hoofdkantoor van de Hilti Groep is sinds zijn oprichting in 1941 gevestigd in Schaan, Liechtenstein. Het bedrijf is de particuliere eigendom van de Martin Hilti Family Trust die zorgt voor continuïteit op de lange termijn. De strategische pijlers van de Groep berusten op een cultuur van zorgzaamheid en prestatiegerichtheid met als doel onze klanten enthousiast te maken en te bouwen aan een betere toekomst.

Fieldwire biedt een beheerplatform voor bouwplaatsen aan. Het bedrijf helpt algemene aannemers en onderaannemers om efficiënt te werk te gaan op hun bouwplaatsen, waardoor elke individuele gebruiker gemiddeld 1 uur per dag bespaart. Het platform wordt gebruikt voor meer dan 1.000.000 projecten wereldwijd. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en kantoren in Phoenix en Parijs. Het werd ook uitgeroepen tot één van Forbes America's Best Startup Employers 2021. Tot de voormalige investeerders van Fieldwire behoren Menlo Ventures, Brick & Mortar Ventures, Formation8 en Bloomberg Beta.