Video aankondiging Hilti SBTi partnerschap om nul netto CO2-uitstoot te bereiken

HILTI-GROEP STEUNT HET INITIATIEF SCIENCE-BASED TARGETS (SBTI)

PERSBERICHT

In overeenstemming met het Science Based Targets (SBTi) initiatief stelt Hilti wetenschappelijk onderbouwde doelen om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn.

 

Schaan (FL), 12 januari 2023 – De Hilti Groep engageert zich voor het Science Based Targets initiative (SBTi) overeenkomstig de doelstellingen in het klimaatakkoord van Parijs. Als kernelement van zijn bedrijfsstrategie vergroot Hilti zijn bijdrage om de koolstofuitstoot in de volledige waardeketen te verminderen. 

Met deze stap pakt Hilti de uitstoot aan buiten zijn eigen werksfeer om zijn overgang naar koolstofneutraliteit te versnellen en zijn klanten te ondersteunen op weg naar deze doelstelling. Om het SBTi werkelijkheid te laten worden, zal Hilti een driecijferig miljoen Zwitserse frank investeren om systeemveranderingen door te voeren in zijn eigen bedrijfsprocessen en de ontwikkeling van zijn partners hiertoe te ondersteunen. 

De bouwsector maakt het meest intensief gebruik van grondstoffen en is goed voor ongeveer 40 procent van de wereldwijde CO²-voetafdruk. Het SBTi zorgt ervoor dat bedrijven zichzelf ambitieuze doelstellingen kunnen stellen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Het spoort bedrijven aan om hun CO²-voetafdruk aanzienlijk te verminderen tegen 2030 en om tegen 2050 zelfs koolstofneutraal te zijn. Het SBTi is een partnership van het Carbon Disclosure Project, het United Nations Global Compact, het World Resources Institute en het World Wide Fund for Nature.

Hilti zal CO2-neutraal zijn voor zijn eigen werking in 2023

“Naast onze ambitie om tegen 2023 CO2-neutraal te zijn, proberen we ook de uitstoot buiten onze eigen werksfeer aan te pakken om volledige koolstofneutraliteit te bereiken. Met ons engagement voor het Science Based Targets initiative zullen we onze uitstoot doorheen de volledige waardeketen verminderen. Dit ondersteunt de duurzaamheidsinitiatieven van onze klanten en stelt ons in staat om bij te dragen tot de broodnodige omvorming van onze sector,” volgens Jahangir Doongaji, CEO van de Hilti Groep.

Na dit engagement voor het SBTi zal Hilti – met een geavanceerd actieplan – doelstellingen opstellen en indienen die binnen de 24 maanden gevalideerd moeten zijn.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

De Hilti Groep levert wereldwijd technologisch toonaangevende producten, systemen, software en diensten aan de bouw- en energiesector. Het bedrijf stelt om en bij 32.000 mensen te werk in meer dan 120 landen en hecht veel belang aan een rechtstreekse relatie met de klant, kwaliteit en innovatie. Hilti genereerde in 2021 een omzet van bijna 6 miljard CHF. Het hoofdkantoor van de Hilti Groep is sinds zijn oprichting in 1941 gevestigd in Schaan, Liechtenstein. Het bedrijf is de particuliere eigendom van de Martin Hilti Family Trust die zorgt voor continuïteit op de lange termijn. De strategische pijlers van de Groep berusten op een cultuur van zorgzaamheid en prestatiegerichtheid met als doel onze klanten enthousiast te maken en te bouwen aan een betere toekomst.