Hilti en Trackunit kondigen strategisch partnership aan om stilstand doeltreffend terug te dringen

Hilti en Trackunit kondigen een strategisch partnership aan om de digitale transformatie in de bouwsector een boost te geven. Dit partnership focust op het wereldwijd verspreiden van connectiviteit voor machines en uitrustingen. Samen met Trackunit, een leider in fleet management diensten, kan Hilti zijn ON!Track-oplossing verbeteren. Tegelijkertijd zal het Trackunit-platform verrijkt worden met bijkomende machinegegevens. Dit partnership is tevens gericht op de continue uitbreiding van het netwerk met Trackunit-toestellen via een grotere en wereldwijde connectiviteit door geavanceerde Bluetooth-technologie. Hierdoor kan de sector tags op kleine machines en uitrustingen detecteren, inzicht krijgen in hun gegevens en de klant een geïntegreerde ervaring op de platformen bieden.

“Connectiviteit stuwt de verandering in onze sector. Door dit unieke partnership kunnen we onze gezamenlijke expertise maximaal benutten om in de nabije toekomt nog meer machines, uitrustingen en bestelwagens voor onderhoud op en rond bouwwerven te connecteren. Het ultieme doel is om de klanten innovatieve en geïntegreerde oplossingen aan te reiken die hun productiviteit en winstgevendheid verbeteren.” zei Michael Neidow, EVP binnen Hilti en Head of the Tool Services Business Unit.

De gezamenlijke ambitie van deze samenwerking is om de productiviteit te verhogen en de stilstand terug te dringen. Tegelijkertijd willen we de digitale grenzen in de bouwsector verleggen door te focussen op machines en uitrustingen.

“Door samen te werken met de wereldwijde marktleider Hilti kunnen we de algemene digitale transformatie binnen onze sector een boost geven. We zijn beide uitstekend gepositioneerd om klanten een beter inzicht te geven in de data van hun lichte machines en uitrustingen waardoor ze beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen, efficiënter kunnen werken en continu kunnen bijsturen en bijleren. Deze partnership reikt veel verder dan de standaard ISO feeds en zorgt voor een diepgaande integratie door de gegevens en eraan gekoppelde inzichten in real time ter beschikking te stellen op de twee platformen. De integratie zorgt meteen voor een gestandaardiseerde en betere ervaring en beleving waardoor de klant geen persoonlijke configuratie en dure IT-integratie meer nodig heeft.” zei Soeren Brogaard, CEO van Trackunit.

Door Hilti kunnen we de schaal van onze reeds goed gevestigde Trackunit-oplossing vergroten en ons wereldwijde netwerk verder uit te bouwen. Trackunit werkt reeds voor sommige van de grootste OEMs, verhuur- en aannemingsbedrijven ter wereld en met dit strategische partnership krijgen we via Hilti toegang tot de retrofit- en mid-market voor de uitbreiding van het Bluetooth-netwerk. Met het gegevensuitwisselingsmodel versterkt Trackunit zijn aanbod door uit te breiden naar niet-aangedreven uitrustingen en activa voor hun bestaande klanten. De gegevensinzichten worden voortaan in real time beschikbaar op de twee platformen. Hierdoor zijn de machines die geregistreerd worden in het ON!Track-systeem van Hilti te zien op het Trackunit-platform en kunnen de zware machines voorzien van Trackunit-hardware ook in ON!Track gevolgd worden.

Hierdoor kan Hilti zijn ON!Track-oplossing voor lichtere machines uitbreiden naar zwaardere uitrustingen en tegelijkertijd een innovatieve oplossing aanreiken voor het inventarisbeheer van bestelwagens bij alle klanttypes binnen de bouwsector. Dit is een perfecte en complementaire match omdat het de klantenervaring naar een hoger niveau tilt door inzichten over machines en gegevens toegankelijk te maken op beide platformen. Naarmate onze partnership zich verder ontwikkelt, zullen we niet nalaten u daarover in de komende 24 maanden verder op de hoogte te brengen. 

Over Hilti

De Hilti Groep levert wereldwijd technologisch toonaangevende producten, systemen, software en diensten aan de bouw- en energiesector. Het bedrijf stelt om en bij 30.000 mensen te werk in meer dan 120 landen en hecht veel belang aan een rechtstreekse relatie met de klant, kwaliteit en innovatie. Hilti genereerde in 2020 een omzet van 5,3 miljard CHF. Het hoofdkantoor van de Hilti Groep is sinds zijn oprichting in 1941 gevestigd in Schaan, Liechtenstein. Het bedrijf is de particuliere eigendom van de Martin Hilti Family Trust die zorgt voor continuïteit op de lange termijn. De strategische pijlers van de Groep berusten op een cultuur van zorgzaamheid en prestatiegerichtheid met als doel onze klanten enthousiast te maken en te bouwen aan een betere toekomst. 

Over Trackunit

Trackunit is de toonaangevende leverancier voor op SaaS-gebaseerde IoT-oplossingen en machine-inzichten voor de wereldwijde sector van de bouwmachines. Trackunit verzamelt en analyseert in real time gegevens over machines om bruikbare, proactieve en predictieve informatie te verstrekken zodat klanten over gegevensgestuurde prognoses kunnen beschikken.

Trackunit neemt het voortouw om via technologie stilstand te beperken. De ambitie van deze missie is niet enkel om budget- en planningoverschrijdingen tegen te gaan, maar ook om de reputatie van de sector inzake innovatie en leadership te herbevestigen. Trackunit levert wereldwijd diensten aan zijn klanten vanuit zijn kantoren in Denemarken, Canada, Chicago, IL en Singapore, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, VK, Australië en Japan. Neem een kijkje op trackunit.com om meer te weten te komen.