Bouw van bruggen en tunnels

 tunnelbouw

De kunstwerken van de burgerlijke bouwkunde. 

Bruggen en tunnels verbinden ons met elkaar en verkorten onze trajecten: deze opvallende bouwstructuren van staal en beton overspannen dalen, rivieren en andere verkeerswegen en liggen diep onder bergen en steden.

De uitdaging

De veiligheid en de sterkte van bruggen en tunnels moeten honderd procent gegarandeerd kunnen worden: hun veroudering brengt het leven van wie ze gebruikt in gevaar. Hun toestand moet dus op regelmatige basis gecontroleerd worden. Als ze verwaarloosd worden, slecht ontworpen zijn, of aan al te grote belastingen blootgesteld worden, veroorzaken ze belemmeringen voor het verkeer. Deze indirecte kosten lopen vaak op in de miljoenen.

Onze oplossing

Tijdens het plannen van bruggen en tunnels is het aangewezen om rekening te houden met alle bijzondere technische en architecturale vereisten, zoals omschreven door het Federale Agentschap Wegen en Verkeer.

Bij herstellingen is een snelle vooruitgang van de werken cruciaal om de negatieve gevolgen voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Bovendien moeten de renovatiewerken duurzaam en rendabel zijn.

Tunnel
1 / 2

Talrijke eisenen omstandigheden, van de ondergrond tot de verkeersomstandigheden, bemoeilijken het bepalen van de meest optimale bouwoplossing.

brug
2 / 2

Gezien de lange duur van de werken moet men vandaag ook rekening houden met de voorwaarden voor toekomstig gebruik.

Talrijke toepassingen

Wij stellen de projectmedewerkers een volledig gamma van producten en diensten op het gebied van bruggen- en wegenbouw voor: onze professionele softwareoplossingen vereenvoudigen het werk van planning tot uitvoering en onze adviserende ingenieurs hebben alle nodige ervaring om problemen op te lossen, zelfs de meest delicate.

Onze speciaal aan burgerlijke bouwkunde gewijde oplossingen voldoen de hoge wettelijke vereisten en garanderen een snelle en feilloze vooruitgang van de werken. Onze producten beschikken uiteraard over alle nodige attesten en verzekeren de duurzaamheid van de werken.

Voor alles wat met bruggen- en tunnelbouw te maken heeft stellen wij speciale oplossingen inzake bevestiging en herstelling van beton voor. 

Toepassing tunnels en bruggen

Hilti-oplossingen voor tunnels
1 / 2
Tunnels

1. - Bevestiging van signalisatie; 2 - Bevestiging van tijdelijke ventilatiesystemen; 3 - Bevestiging van metalen traliewerk; 4 - Bevestiging van tijdelijke rails; 5 - Bevestiging van kabelgoten en tijdelijke leidingen, 6 - Bevestiging van waterdichtend membraan, 7 - Bevestiging van ventilatie, 8 - Bevestiging van kabelgoten en leidingen, 9 - Bevestiging van bovenleiding, 10 - Bevestiging van brandwerende platen, 11 - Bevestiging beton-beton, 12 - Bevestiging van de signalisatie en bewakingsapparatuur, 13 - Bekleding, 14 - Bevestiging van evacuatieplatformen voor voetgangers

Hilti-oplossingen voor bruggen
2 / 2
Bruggen

1. Versterking aan het oppervlak van vloerplaat, 2. Bevestiging van relingen, 3. Verbreding van de werken, 4. Detectie, 5. Bevestiging van speciale technieken, 6. Bevestiging van geluidsschermen

Een volledig gamma van producten en diensten

Wij bieden u een veelvoud aan diensten, softwareprogramma’s en hulpinstrumenten om u bij het plannen aan tijdwinst en efficiëntie te helpen

Please enter alternative text here (optional)

Onze diensten: 

Wij weten als de beste hoe moeilijk en duur het kan zijn om voortdurend complexe plannen aan te passen.

Hier vindt u een grote keuze aan perfect geschikte services om u dagelijks te helpen : 

Onze producten: 

Onze producten zijn ontworpen om u te helpen bij het zonder problemen uitvoeren van uw projecten. Hier vindt u een selectie uit de sector van bevestiging via verankering:

HIT-HY 200-A: injectiemortel met hoge prestaties voor bevestiging achteraf van zware lasten en wapeningijzers

HIT-HY 270: injectiemortel met hoge prestaties voor bevestigingen in metselwerk

HUS3: schroefanker met hoge prestaties 

HST3: segmentanker met hoge prestaties in gescheurd beton en voor seismische lasten