Hoe B2C e-commerce gestalte geeft aan e-procurement

Een gecentraliseerde e-procurementtoepassing staat garant voor een betere kostenbeheersing

Hoe B2C e-commerce gestalte geeft aan e-procurement

Hoe ziet een moderne e-procurement ervaring eruit? Denk aan B2C e-commerce. De focus ligt bovenal op digitale platformen die als one-stop shops voor aankopen werken. Of u nu een vlucht of hotel wilt vastleggen, of boeken of kleding wilt kopen, het is niet nodig om verschillende websites te bezoeken om prijzen te vergelijken en orders te plaatsen bij meerdere bedrijven. E-commerce platformen versnellen het aankoopproces door verschillende merken en productlijnen te verzamelen op eenzelfde platform.

B2B e-markten voor een gecentraliseerde e-procurement

B2B e-commerce vloeit voort uit de trend aangevoerd door B2C e-commerce waarbij organisaties een efficiënter en transparanter aankoop- en betaalproces nastreven. Veel B2B bedrijven gebruiken digitale procurement platformen of e-markten om het aankoopproces te centraliseren en komaf te maken met manuele taken die gevoelig zijn voor fouten en veel tijd vereisen. E-markten zijn one-stop shops voor B2B kopers.

Kopers kunnen producten en leveranciers zoeken, prijzen vergelijken en orders plaatsen bij verscheidene leveranciers op een platform, net zoals bij de equivalent voor B2C. E-markten houden per koper catalogi bij van de producten en prijzen en zorgen voor gebruikerspecifieke profielen. Vaste klanten kunnen dus eender waar en wanneer een persoonlijke lijst met producten en prijzen bekijken op elk toestel. U bent gemakkelijker conform omdat goedgekeurde producten het snelst gevonden worden.

Digitaliseer transacties en beheer kosten strategisch

Het gaat niet louter om aankooporders maar om de digitalisering van uw volledige procure-to-pay proces. Met e-markten kunt u snel en eenvoudig orderbevestigingen, verzendingsbonnen en facturen op het webplatform ontvangen en controleren. Als er een verbinding bestaat met uw eigen systeem wordt het document daar onmiddellijk aangeboden. Door de automatische match tussen een order en factuur bespaart u tijd. Wist u dat veel e-markten ook tal van functies aanbieden voor uitgavenbeheer? Hierdoor kunt u al uw uitgavengegevens op één platform bundelen, wat de analyse vergemakkelijkt en het strategisch beheer van uw uitgaven mogelijk maakt.   

Specifiek voor de bouw of voor alle sectoren?

Bij Hilti werken we samen met meer dan 50 e-markten en EDI-platformen zodat u via uw favoriete oplossing met ons in contact kan komen.

Of u nu een e-markt gebruikt die zich uitsluitend toespitst op de bouw of kiest voor een meer algemeen platform voor al uw inkoopnoden, we leggen graag contact met u. Neem vandaag nog contact op met uw toegewijde team om van start te gaan!