Bevestigen op staal in corrosieve omgevingen

Bevestigen op staal

Kies niet meer voor het traditionele lassen, maar geef de voorkeur aan een snellere en consistentere bevestigingswijze

Werk sneller en tegen een lagere kostprijs met onze oplossingen om op constructiestaal te bevestigen. Door te zorgen voor snelle en repetitieve bevestigingen bieden onze systemen aanzienlijke voordelen op traditionele methoden zoals lassen, klemmen of schroeven. En met het Hilti systeem voor het snoerloze smeltlassen van segmenten bekomt u de sterke en hoogwaardige bevestiging die u nodig heeft voor nog zwaardere toepassingen.

Waarom Hilti kiezen voor bevestiging op staal

Snellere en eenvoudigere installatie

Afhankelijk van de technologie zijn er voor de installatie 1, 2 of 3 stappen nodig. Toegang tot slechts één kant van het staal volstaat en er is geen, of slechts heel weinig, bijwerking van het basismateriaal vereist. Sneller installeren zonder nadelige gevolgen voor de corrosiebescherming.

Bevestigingen van betere kwaliteit

Maak komaf met het experimenteren met traditioneel lassen dankzij visuele hulpmiddelen voor de voorbereiding van het oppervlak, gestuurde vermogensregeling op machines, diepte-aanslagen voor optimale bevestigingsprestaties en een gemakkelijkere inspectie door visuele controlemeters. 

Geen gecertificeerd lasser meer nodig

De bevestiging op staal met onze systemen kan gebeuren door opgeleide arbeiders waardoor u geen gecertificeerde lassers meer moet gebruiken. De lassers kunnen voor andere kritieke activiteiten ingezet worden, waar lassen een absolute vereiste is.

Veiliger machinegebruik

Help uw werknemers te beschermen: het niet meer gebruiken van haakse slijpers en stroomkabels en het vermijden van vonken helpt om het risico op snij- en brandwonden te beperken en voorkomt ook brand- en valgevaar. 

Grotere betrouwbaarheid van het product

We leveren uitvoerige technische gegevens voor elk product. Deze gegevens worden bevestigd door verschillende onafhankelijke toezichthoudende autoriteiten en wereldwijd erkende goedkeuringsinstanties.

Meer flexibiliteit op de werf

Onze oplossingen kunnen ingezet worden bij nagenoeg elke soort weer. En omdat de machines werken op poeder of met een accu heeft u ook geen externe stroombron meer nodig, wat de draagbaarheid op de werf verbetert.

Toepassingen voor het bevestigen op staal

Oplossingen voor offshore en onshore olie- en gasinstallaties, scheepswerven enz.

Onze oplossingen zijn ontworpen voor belangrijke toepassingen in vele industrieën en corrosieve omgevingen. Het kan gaan om de:

 • Plaatsing van roosters en traanplaat
 • Bevestiging van niet-kritieke steunstructuren voor buizen en kabelgoten/-ladders
 • Bevestiging van elektrische verbindingen voor aarding en verlijming
 • Scheepsbouwtoepassingen zoals steunen, valse plafonds, en bevestiging van uitrusting, meubels en inrichting

Welke oplossing is geschikt voor uw toepassing?

Diagram van een dwarsdoorsnede van staal met bevestiging met een scherpe punt

Bevestiging met scherpe punt

Een kosteneffectieve oplossing in slechts één stap voor veelvuldige bevestigingen waarbij snelheid cruciaal is. 

Hoe werkt het?

Met de X-R of X-ST bevestiging met scherpe punt wordt een roestvrijstalen bevestigingsmiddel met scherpe punt door een kruitschiethamer in het basismateriaal geschoten om een hoogwaardige verbinding tot stand te brengen.

Voordelen:

Roestvrijstalen bevestigingsmiddelen voor matig corrosieve omgevingen waarbij doorvoering door het basismateriaal aanvaardbaar is

Bestel X-R nagels Bestel X-ST draadbouten
Diagram van een dwarsdoorsnede van staal met schroefbevestiging met een stompe punt

Bevestiging met stompe punt

Veelzijdige 2-stapsoplossingen voor het dagelijks bevestigen op staal voor tal van toepassingen.

Hoe werkt het?

Met de X-BT of S-BT bevestiging met stompe punt wordt door een voorgeboord gat in het basismateriaal een bevestigingsmiddel met schroefdraad door een poeder geactiveerde of accu-aangedreven machine geschoten of geschroefd.

Voordelen:

 • Geen beschadiging van de corrosiebescherming in toepassingen zonder doorboring
 • Bevestiging in minder dan 2 minuten 
 • Roestvrijstalen bevestigingsmiddelen – gelijkaardige corrosiebescherming als A4 (316) in sterk corrosieve omgevingen 
 • Bevestigingsmiddelen in koolstofstaal met duplexlaag voor matig corrosieve omgevingen
Bestel X-BT draadbouten Bestel S-BT draadbouten

Smeltlassen

Voor de hoogwaardige bevestiging op staal in veeleisende bouwtoepassingen – combineert lasprestaties met gebruiksgemak.

Hoe werkt het?

Met F-BT smeltlassen wordt een draadbout d.m.v. een accu-aangedreven machine gelast op een voorbereid oppervlak. De optionele onderlegring verzegelt het voorbereide oppervlak voor een bevestigingspunt dat gedurende zeer lange tijd corrosiebestendig is.

Voordelen:  

 • Geen schade aan de achterzijde van de corrosiebeschermende coating en een eenvoudige bevestiging aan de voorzijde zodat er geen bijwerking nodig is
 • Boren of inkepen is niet vereist, waardoor de integriteit van het basismateriaal behouden blijft  
 • Een veelzijdig bevestigingspunt met een groot draagvermogen en dunne basis
Bestel F-BT draadbouten

Lasprestaties, maar zonder de nadelen

Voer moeilijke bevestigingen sneller uit en vergemakkelijk het ontwerp met het smeltlassen van segmenten van Hilti

Kies het smeltlassen van segmenten voor toepassingen met hogere trekbelastingen of dunnere basismaterialen. U moet geen beroep doen op gecertificeerde lassers en u vermijdt de hoge kosten en bijwerkingen die horen bij het traditioneel lassen. Het snoerloze systeem is volledig mobiel en de real-time feedback van de machine zorgt voor betrouwbaardere en consistentere bevestigingen.

Ga naar onze uitgebreide bibliotheek met berekeningen voor vooraf ontworpen ‘typische’ configuraties voor ondersteunende structuren om de specificaties voor bevestigingen eenvoudiger op te kunnen stellen. U kunt ook onze krachtige software gebruiken om het bevestigingsontwerp te optimaliseren. Bovendien staan onze deskundige ontwerpteams volledig ter beschikking voor technische ondersteuning.