Image alt text (optional)

Intelligente machines veranderen de bouw

Verslagen met vermelding van de gegevens en prestaties van de machines hebben een grote impact op de werfproductiviteit

Nu we steeds meer evolueren richting een wereld met verbonden uitrustingen en intelligente machines is het opwindend om te denken aan de vele opportuniteiten die nieuwe, geautomatiseerde serviceprogramma’s te bieden hebben aan bouwfirma’s die gebruik maken van het Internet of Things (IoT). 

De gegevens van intelligente machines zullen nieuwe inzichten bieden waardoor u en uw teams weldoordachte beslissingen kunnen nemen. Er worden ook automatische meldingen verzonden naar de betrokken stakeholders van uw bedrijf wanneer onmiddellijke actie vereist is om productiviteitsverlies te vermijden.  

STILSTAND VERMIJDEN

Dit klinkt bekend in de oren: een operator gebruikt een machine tot deze onverwacht stuk gaat. Iemand moet vervolgens de reparatie regelen en een vervangmachine zoeken. Dit maakt de stilstandtijd alleen maar langer. 

Gelukkig kunnen intelligente machines aangeven wanneer ze een onderhoudsbeurt nodig hebben of volledig gerepareerd moeten worden. De machines kunnen dit melden aan de operator of de werfmanager. Deze intelligente machines kunnen de gebruiker ook begeleiden tijdens het uitvoeren van eenvoudige onderhoudstaken op de werf of kunnen interactief helpen bij de foutopsporing. 

Intelligente machines en de Hilti ON!Track gratis versie app

DE JUISTE MACHINE-INSTELLINGEN VOOR EEN TAAK

Via intelligente toestellen zullen de gebruikers binnenkort de machine-instellingen kunnen selecteren voor specifieke bevestigingen en basismaterialen en de profielen kunnen personaliseren met gegevens over het koppel en de snelheid. Met slechts één druk op de knop zullen zij gemakkelijk kunnen switchen tussen bewaarde profielen zodat de toepassingen nauwgezet en efficiënt worden uitgevoerd.

De intelligente machines van Hilti

VERSLAGEN OVER DE ACTIVITEITEN EN PRESTATIES VAN MACHINES

Ankers vereisen voor een goede bevestiging een specifiek koppel. Het zal binnenkort mogelijk zijn een verslag aan te maken en te downloaden over bijvoorbeeld de bevestigingspunten die volgens specifieke eisen werden geplaatst met een bepaald koppel. 

Werfmanagers zullen dit soort verslagen eenvoudig kunnen opstellen en voorleggen aan de inspecteurs, hun algemene aannemer of hun projectmanager. Ze zullen deze gegevens kunnen gebruiken om de correcte uitvoering van hun taken te bewijzen en om de voortgang op de werf aan te tonen. 

Koppelgecontroleerde bevestigingen

Nauwkeurige verslagen maken de inspectie van koppelgecontroleerde bevestigingen zo veel eenvoudiger

De intelligente machines van Hilti maken werfcontroles eenvoudiger

Intelligente machines maken het eenvoudiger om de kwaliteit te verhogen en de aansprakelijkheid te verkleinen tijdens werfcontroles