FAQ: Hilti snoerloos

Antwoorden op veelgestelde vragen over onze elektrische gereedschappen en batterijen, inclusief het Nuron platform

Snoerloze platformen

Waarin verschillen de platformen op 12 V, 22 V en 36 V van de snoerloze Nuron-platformen van Hilti?

Nuron is de laatste toevoeging aan het snoerloze gamma van Hilti. Het zorgt voor één enkel krachtig accuplatform voor al uw snoerloze Hilti-machines. Met Nuron kunt u de complexiteit voor uw bedrijf verminderen doordat u alle toepassingen - schroeven, boren, zagen en slijpen - kunt uitvoeren met één enkele set krachtige en onderling verwisselbare Nuron-accu’s van 22 V. En omdat het een geconnecteerd platform is, krijgt u ook toegang tot gegevensgestuurde services met als doel het beheer van uw uitrustingen te vergemakkelijken. De voorbije jaren bestonden onze Hilti accuplatformen uit een subcompact 12 V-platform voor het werken in kleine ruimten, ons vroeger 22 V-platform en een 36 V-platform voor meer veeleisende taken zoals het zagen of slijpen van metaal.

Nuron connectiviteitsfuncties

Hoe werkt de slimme connectiviteit van Nuron precies?

De Nuron-machines genereren gegevens die in de aanwezige accu opgeslagen worden. Bij het opladen van de accu worden de gegevens via mobiele netwerken veilig naar de cloud verzonden. Uw werkritme wordt niet verstoord omdat er geen bijzondere instelling, configuratie of andere actie vereist is. De gegevens van Nuron kunnen aanleiding geven tot proactieve services om de uitvaltijd te beperken (zoals waarschuwingen om de accu te vervangen). De gegevens zorgen ook voor transparantie over de locatie en het gebruik van de machine zodat u over bruikbare inzichten beschikt om weloverwogen beslissingen te nemen m.b.t. uw machinepark. Deze gegevensgestuurde services zijn beschikbaar op het ON!Track-platform via de app en website. 

Zijn alle connectiviteitskenmerken van Nuron beschikbaar voor alle klanten?

Alle Nuron-klanten hebben toegang tot de interne accudiagnose van het platform en de machinebeheerfuncties via de mobiele ON!Track-app. U kunt de app gebruiken om machines en accu’s te scannen, video’s en aanwijzingen te bekijken, gerelateerde producten (zoals accessoires) te vinden of eenvoudig reparaties aan te vragen. Wanneer een accu niet meer optimaal presteert, kunt u via de app snel en eenvoudig om een vervanging van de accu vragen. Wanneer u een Hilti Fleet Management- of betalende ON!Track-klant bent, geniet u bovendien van bijkomende gegevensgestuurde services om uw materiaal nog beter te beheren. Neem contact op met uw account manager voor bijkomende informatie. 

Is er opleiding nodig om het geconnecteerde Nuron-platform te kunnen gebruiken?

Nee. Het Nuron-platform werd ontworpen voor een eenvoudig gebruik zonder uw werkritme te verstoren. Ons toegewijd team voor klantenondersteuning staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Monitort Nuron zaken zoals de werkuren en productiviteit van een medewerker of eender welke gevoelige informatie?

Nee. De gegevens die het Nuron-platform genereert, zijn niet gekoppeld aan individuele gebruikers. Het gaat hierbij louter om machinegegevens zoals details over wanneer en hoe machines worden gebruikt, foutcodes, oplaadlocatie of accustatus. Wanneer u machinegegevens wil koppelen aan gebruikersinformatie dan kunt u dat vrijwillig doen via de desbetreffende functies van de ON!Track-beheeroplossing voor digitale uitrustingen.

UPGRADEN NAAR NURON

Moet ik overschakelen op Nuron of kan ik de snoerloze Hilti-machines die ik nu bezit blijven gebruiken?

U kunt de snoerloze Hilti-machines die u nu bezit blijven gebruiken. Niettemin bevelen we sterk aan om te upgraden naar Nuron om te genieten van een platform met betere prestaties en een ruimere connectiviteit. 

Zijn Nuron-machines duurder dan de bestaande Hilti-machines op 22 V en 36 V?

We zullen de prijzen voor de Nuron-machines in juni 2022 meedelen.

Hoe lang zullen de bestaande Hilti-machines op 22 V en 36 V nog beschikbaar zijn?

De huidige platformen op 22 V en 36 V zullen we zo lang als nodig blijven ondersteunen en beschikbaar houden.

Kan ik nog steeds het 12 V-platform met subcompacte machines voor lichtere taken blijven gebruiken?

Ja. U kunt nog steeds de elektrische machines van Hilti op een 12 V accu voor de lichtere toepassingen op moeilijk bereikbare plaatsen blijven gebruiken.

DUURZAAMHEID

Hoe kan ik lithium-ion-accu’s veilig weggooien?

We nemen onze verantwoordelijkheid voor onze producten gedurende hun volledige levensduur en erna zodat ze niet op een stortplaats terechtkomen. U kunt met uw Hilti-accu’s steeds terecht bij uw Hilti store of u kunt informatie inwinnen over een correcte inzameling en afdanking bij uw lokale afvaldienst of de openbare veiligheids- en gezondheidsdiensten. Voordat u de accu’s afdankt, moet u de contacten afdekken met niet-geleidend materiaal (bv. isolatietape). Gooi de accu’s niet bij het huishoudelijk afval.

Kunnen de snoerloze machines van Hilti gerecycleerd worden?

Onze machines bestaan grotendeels uit staal, koper en aluminium. 70% van de machine kan voor allerlei toepassingen gerecycleerd worden. We proberen dit percentage voortdurend te verbeteren.

Wat doet Hilti om de milieu-impact van zijn elektrische machines te verkleinen?

Bij Hilti kijken we naar de volledige levenscyclus van onze producten. Zo gebruiken we momenteel gemiddeld 23% gerecycleerd materiaal in onze producten (wereldwijd is dit gemiddeld slechts 8%) en gebruiken we voor onze productie 100% hernieuwbare energie. We focussen eerder op de reparatie van machines dan de vervanging ervan. Wanneer een machine het einde van haar levensduur bereikt heeft, pikken we deze gratis op via onze wereldwijde ophaalpartners. Alles wat niet herbruikbaar is, wordt gerecycleerd door onze erkende externe recyclagepartners. Zo kunnen we de machines goed beoordelen voor hergebruik als volledige machines voor donatie of als onderdeel. Aangezien onze machines voor meer dan 70% uit metaal bestaan, vindt het overgrote deel ervan zijn weg terug naar de internationale kringloop voor grondstoffen. Meer informatie vindt u onder de rubriek duurzaamheid op onze website.

Wat doet Hilti om de milieu-impact van zijn lithium-ion-accu's te verkleinen?

De accu’s ingezameld door ons wereldwijde netwerk voor retourlogistiek worden gerecycleerd door onze erkende externe partners die gespecialiseerd zijn in accurecyclage. Ze halen er specifieke materialen uit zoals kobalt, nikkel en lithium. Deze materialen worden in latere productieprocessen opnieuw gebruikt. We werken samen met onze recyclagepartners om dit proces verder te verbeteren zodat zoveel mogelijk van deze waardevolle materialen teruggewonnen worden.

Snoerloos zonder compromis

Meer prestaties. Meer veiligheid. Meer connectiviteit. Meer Nuron