Skip to main content

Ontdek de nieuwste snoerloze innovatie. Ontdek Nuron

Hilti

Highlights

Een snellere en efficiëntere manier voor het ontwerpen van anker- en wapeningsverbindingen, de meest recente codes en producten worden gepreselecteerd om specifieke toepassingen op te lossen, wat u uren opzoekwerk kan besparen. U kunt ook trage, foutgevoelige taken, zoals handmatige lastoverdracht, vermijden dankzij de directe importfunctie van andere structurele analysesoftware, zoals ETABS, SAP2000, RISA, Robot en STAAD.Pro

Ontwerpen van staal-beton-verbindingen, inclusief ankerbevestigingen voor structurele grondplaten, handrails of andere bevestigingen in beton en metselwerk (handrail bevestiging, exclusief voor PROFIS Engineering Suite Premium)

All-in-one structurele connection design software – volledige anker- en grondplaatontwerpen analyseren met behulp van de 'Component Based Finite Element Methodology' en stel vervolgens klantgerichte berekeningsrapporten op binnen PROFIS Engineering Suite

Analyse van de basisplaatverbinding, inclusief versteviger, lassen, ankers en betoncontrole (exclusief voor PROFIS Engineering Suite Premium)

Engineeringsoftware, niet alleen voor ingenieurs – Werfleiders kunnen het anker-itemnummer vinden op hun smartphone, terwijl aannemers gemakkelijk handrailrapporten kunnen opstellen die voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van EN 1090.

Ontwerpen van beton-beton-verbindingen, inclusief achteraf geplaatste wapeningsverbindingen en betonnen deklaag

Training beschikbaar: verschillende snelstart-trainingmogelijkheden kunnen u een sterke basis geven voor het ontwerpen van staal-beton- en beton-beton verbindingen

Aanmaken van gedetailleerde, stapsgewijze ankerdesignrapporten met referenties van codes, berekeningen en formules.

Gratis versie verkrijgbaar: probeer de volledige versie van PROFIS Engineering Suite Premium gedurende 30 dagen zonder enige beperkingen. Na 30 dagen krijgt u automatisch toegang tot de gratis standaardversie

Artikelnummers van ankers identificeren, mortelvolumes berekenen en materiaallijsten opstellen

Ontwerpinput, berekeningsaannames en resultaten voor verificatie-ingenieurs worden duidelijk weergegeven in gedetailleerde ankerontwerprapporten

Analyse van de volledige grondplaat

Technische gegevens

Documenten & Video's

Advies & Ondersteuning

Ecrans d'ordinateurs de différentes tailles

PROFIS Engineering Suite

Een all-in-one oplossing voor het ontwerpen van verbindingen en bevestigingen

PROFIS Engineering Suite is een gebruiksvriendelijke, cloudgebaseerde software voor het snel en eenvoudig ontwerpen en analyseren van structurele verbindingen. 

Niet enkel voor ankers. PROFIS ontwerpt, berekent en analyseert diverse bevestigingen voor staal op beton, beton op beton en staal op metselwerk. PROFIS doet dit ook voor volledige leuningen en grondplaten om tot oplossingen te komen die betrouwbaarder, kosteneffectiever en conform zijn. De software voorziet bij iedere specifieke toepassing ook opleiding zodat u het potentieel van PROFIS ten volle kunt benutten.

Kies de versie en licentie die het beste passen bij uw noden

De Standaard versie is steeds gratis, maar u kunt ook gedurende 30 dagen onze exclusieve Premium versie uitproberen zonder te betalen. Na deze proefperiode kan u de gratis Standaard versie blijven gebruiken of een Premium licentie aankopen.

WAT KAN PROFIS ENGINEERING SUITE DOEN VOOR UW BEDRIJF?

icone de validation

Zorgen voor compliance

Krijg gemoedsrust wetende dat uw ontwerp automatisch zal voldoen aan de lokale normen en codes. Als toonaangevende fabrikant van ankers is het juist interpreteren en toepassen van codes onze belangrijkste doelstelling. 

icone d'une flèche plantée au milieu d'une cible

De nauwkeurigheid verbeteren

Door fouten tijdens de handmatige invoer moet het werk herdaan worden, wat kostelijk is. Doe het van de eerste keer goed door mogelijke belastingen te importeren uit structurele analysesoftware, meerdere belastingen tegelijkertijd te verwerken en nauwkeurige BIM/CAD-modellen te ontwikkelen.

icone d'une horloge

Tijd besparen

Gebruik templates om verbindingen in enkele minuten te ontwerpen. Verlies geen tijd aan onderzoek. Laat de ankers bestuderen door PROFIS. En versnel de communicatie door het volledige team toegang te geven tot het meest recente bestand in de cloud.

icone d'un chapeau de diplomé

Doeltreffend leren

Met onze technische opleiding voor standaard en geavanceerde toepassingen kunt u snel conforme ontwerpen maken, ongeacht of u nu een ervaren of net afgestudeerde ingenieur bent.

Injection de résine dans une platine pour fixation dans le béton

Verankering in beton

Ontwerp complexe en alledaagse structurele grondplaatverbindingen

Gebruik templates voor het snel en precies ontwerpen van betonbevestigingen inclusief grondplaten, ankers, lasnaden en verstijvers. In één klik kunt u grondplaten analyseren via CBFEM en de stijfheid testen om na te gaan of het ontwerp of de belasting nog aangepast moet worden. Optimaliseer de bevestigingspunten en controleer de spanning en rek. PROFIS houdt rekening met de voorgestelde belastingen zoals seismische belasting en vermoeidheid en kan economische oplossingen vinden om te vermijden dat een verbinding breekt via extra verstevigingen. Een slim grondplaatontwerp vereenvoudigt het ontwerpproces. 

Genereer een volledig verslag op maat met normreferenties, berekeningen, productinformatie en afbeeldingen.

Image alt text (optional)

Beton op beton: PIR

Alles wat u nodig hebt om achteraf geïnstalleerde wapeningstoepassingen te ontwerpen

Het is mogelijk betonelementen toe te voegen of uit te breiden bij werkzaamheden aan bestaande wapeningen of het ontbreken van wapeningsstaven. Plaats structurele betonverbindingen en controleer nadien de schuifweerstand op het contactvlak tussen het oude en het nieuwe beton.

Moet de lay-out of geometrie van uw PIR-ontwerp aangepast worden? Met PROFIS kunt u de diameter, inbeddingsdiepte en tussenafstand voor bestaande of achteraf geïnstalleerde betonstructuren eenvoudig bewerken.

Maillage de fers à béton

Beton op beton: Bekleding

Ontwerp voor betonnen bekleding en achteraf geïnstalleerde pluggen

Met PROFIS kan u achteraf geïnstalleerde pluggen dimensioneren en het contactvlak tussen de betonlagen die op verschillende tijdstippen gegoten werden controleren. Ga na of uw ontwerp uitsteeksels heeft of symmetrisch is en bepaal vervolgens de verschillende actiegebieden van de plug. U komt te weten of uw ontwerpen goed zijn dankzij de intuïtieve 3D grafieken die tonen hoe spanningen variëren doorheen de verbinding. 

Klaar voor installatie? PROFIS heeft u al veel tijd bespaard door de lay-out te optimaliseren.

Implantation d'une cheville dans un mur en maçonnerie

Verankering in metselwerk

Ga productiever en nauwkeuriger te werk bij het ontwerpen van bevestigingen voor metselwerk

PROFIS Engineering Suite kan u helpen bij het nauwkeurig ontwerpen van grondplaatverbindingen door middel van ankers geschikt voor metselwerk. Win tijd dankzij de intuïtieve templates die on-site gegevens combineren met factoren zoals toelaatbare spanning en schuifkrachten en ondertussen rekening houden met een vermindering van de belasting en de geometrische eisen. 

Kies uit diverse afmetingen en soorten steen, beton of metselwerk, pas hun lay-out aan en bepaal welke specie aanwezig is. U kan zelfs uw eigen templates creëren om de ontwerptijd bij gelijkaardige projecten in te korten.

Fixation d'un garde corps dans un mur béton à l'aide d'une clé à choc SID 4-A22

Leuning-bevestigingen

Ontwerp volledige verbindingen voor platformen, balkons en trappen

PROFIS houdt bij het ontwerpen van leuningbevestigingen niet enkel rekening met normen en regelgevingen. Het bepaalt ook welke belasting wordt uitgeoefend op de leuning afhankelijk van het gebruik, de windomstandigheden enz. Nadien voert het een stabiliteitscontrole uit. 

Binnen enkele minuten ontwikkelt u volledige ontwerpen voor lasnaden gebaseerd op dikte, lasnaadtype en materiaal. En om de kosten voor staal te reduceren, kan PROFIS u de plekken voorstellen waar in het ontwerp plastic gebruikt kan worden voor dunnere leuning- en stijlprofielen die nog steeds voldoen aan de wetgeving.

Kies de versie die het beste past bij uw team

Suite PROFIS Engineering Standaard Premium
Licentie op naam
Premium
Zwevende licentie

Kostprijs

Aantal gebruikers

Gratis

1

240 € / jaar

1

360 € / jaar

Tot 40

Ankerontwerp

Eurocode 2 deel 4

Achteraf geïnstalleerde ankers

 

 

 

 

 

 

 

 ✔

 

Structurele verbindingstoepassingen 

Bevestigingen voor beton

Beton op beton

Bevestigingen voor metselwerk

Bevestigingen voor leuningen

 

 ✔

 

 

 

 

 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

 

 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

Productiviteit 
 
Delen van het project 
 
Personaliseerbare rapportering 
 
Meerdere belastingcombinaties 
 
Belastingmachine 
 
 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

 
 ✔

 ✔

 ✔

 ✔

Ontwerptype grondplaat 

Verdeling van de belasting bij stijf anker

Component Based Finite Element Analysis (CBFEM, componentgebaseerde eindige elementenmethode)

Ontwerpen van profielen, grondplaten, lasnaden, verstijvers en beton

 

 ✔

  

 

 

 

 ✔

 ✔

 ✔

 

 ✔

 ✔

 ✔

Integratie met analysesoftware van derde partijen

Importeer belastingen uit Excel

STAAD.PRO

ROBOT

ETABS

SAP 2000

Dlubal

 
 ✔

 

 

 

 

 

 
 ✔

 ✔

 

 ✔

 ✔

 ✔

 
 ✔

 ✔

 

 ✔

 ✔

 ✔

Output

Itemnummer

BIM/CAD Export

REVIT Plug-in

TEKLA Plug-in

 

 ✔

 

 

 

 

 

 

 

 ✔

 

 ✔

 

 

 ✔

Ingenieursopleidingen

E-learning


 ✔


 ✔


 ✔

Meer informatie

Eurocode 2: Nieuwe EN 1992-4 norm

De berekeningsmethoden voor betonankers zijn veranderd. 
Sinds maart 2019 zijn ze een norm van EUROCODE 2, deel 4 (EN 1992-4). 
Welke veranderingen zal deze nieuwe norm teweegbrengen bij het ontwerpen en berekenen van betonbevestigingen?

Download ons ebook

Deel uw ideeën met de PROFIS-gebruikers

Een vraag over het verstevigen van ankers? Nieuwsgierig naar het breekvermogen van beton? 

Bekijk video’s en wissel ideeën uit binnen de Hilti community.

Neem deel aan de discussie Schrijf u in op onze webinars Lees onze artikels

Ontdek onze ankers

Het ontwerp is er. Leer nu meer bij over ankers. Van injecteerbare zelfklevende tot zelfachterinsnijdende ankers. U vindt alles wat u nodig heeft in onze webshop.

Bekijk onze mechanische ankers Bekijk onze chemische ankers
Log in om verder te gaan
Toegevoegd aan winkelwagen
Toegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen