NIEUW OP HILTI ONLINE?Ontdek de voordelen van onze webshopRegistreer nu

Breekhamers

Kom erachter hoe onze breekhamers zorgen voor een hogere productiviteit en een verminderde blootstelling aan trillingen en stof bij zware sloop- en beitelwerkzaamheden aan beton

Hilti TE 500-A36 boorhamer op een bouwplaats

BREEKHAMERS

Onze breekhamers zijn ontworpen om de zwaarste omstandigheden op de werf te weerstaan

Welke breekhamer moet u kiezen op basis van uw toepassing en basismateriaal? Raadpleeg onze selectiegids en ontdek onze nieuwste innovaties op het gebied van gebruikerscomfort.

De breekhamer, ook wel bekend als betonbreker, sloophamer of beitel, kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan werken op locatie uit te voeren; van eenvoudige oppervlakte renovatie tot zware sloop. Het gebruik van de Hilti breekhamers kan worden aangepast aan alle situaties zoals :

 • Verwijderen van stenen, losbreken
 • Uitbeitelen van sleuven
 • Beitelen, opbreken van vloeren, ontpleisteren
 • Gaten maken in de muur en de grond
 • Asfalt en teer afschrapen
 • Werkzaamheden aan openbaar wegennet en leidingen  

Met ons complete gamma breekhamers, op snoer en op accu, verhoogt u gegarandeerd de productiviteit op de werf en vermindert u de blootstelling aan trillingen en stof door middel van innovaties zoals het stofopvangsysteem en de Active Vibration Reduction (AVR).

 

WELK SOORT BREEKHAMER KIEST U HET BEST?

Als u uw breekhamer kiest op basis van het beoogde gebruik, werkt u niet alleen productiever op de werf, maar wordt de gebruiker minder snel moe.

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste breekhamer voor uw verschillende toepassingen op de werf, is het belangrijk om uzelf de juiste vragen te stellen:

 • Gaat het over corrigerende beitelwerken voor oppervlakken of zware afbraakwerken? 
 • In welke werkhouding zult u vooral werken? 
 • In welke basismaterialen zult u vooral werken? 
 • Hoe dik is het af te breken materiaal?         

Aan de hand van de volgende afbeelding kunt u in één oogopslag de categorieën Hilti breekhamers identificeren die zijn aangepast aan de verschillende mogelijke toepassingen op de werf (herstelwerkzaamheden, sloopwerken), evenals de betreffende materialen (metselwerk, steen, beton, asfalt, baksteen, agglo, aarde).

WAAROM KIEST U VOOR EEN HILTI BREEKHAMER?

Prestaties, robuustheid, comfort

Onze nieuwe breekhamers tillen elektropneumatiek naar een nieuw niveau

De afbraakprestaties van een breekhamer zijn gebaseerd op 3 interne factoren van de machine:

 • de slagenergie (uitgedrukt in joules)
 • de hamerfrequentie (uitgedrukt in slagen/min.)
 • de opname van de machine (uitgedrukt in mm)

Bij Hilti, als specialist in elektrisch gereedschap en professioneel bouwmaterieel, optimaliseren we de combinatie van de 3 factoren - energie, frequentie en persing - om de beste sloopprestaties te bereiken. Daarom hebben we bijvoorbeeld de TE-S (22 mm) press-fit op de TE 800, TE 1000 en TE 2000 breekhamers ontwikkeld in plaats van de bredere SDS-Max (18 mm), die beter geschikt is voor de kracht van de beitelhamers. 

DE LANGSTE LEVENSDUUR OP DE MARKT

Hoe komt het dat Hilti breekhamers zo robuust zijn?

Bij Hilti zetten we heel sterk in op onderzoek en ontwikkeling van spitstechnologie waardoor onze machines 3 keer langer meegaan dan het gemiddelde van de andere toestellen op de markt.

1. Een inductiemotor

De inductiemotor is lichter en compacter dan een traditionele motor en heeft geen zogenaamde 'slijtage' onderdelen die regelmatig moeten worden vervangen (koolborstels, schakelaars en spoel). Er zijn dus veel minder reparaties nodig. Het vermogen van deze motor wordt optimaal benut zonder enig energieverlies.

2. Afzonderlijke smeerkamers

De gereedschapsopname, het slagmechanisme en de aandrijving zijn afzonderlijk gemonteerd en volledig waterdicht. De motoronderdelen en de aandrijving zijn stofbestendig waardoor ze langer meegaan.

3. Elektronica-breekhamer

De machine is beveiligd tegen spanningsschommelingen: overspanning (motorgenerator) en onderspanning (verlengsnoer) waardoor hij constant optimale vermogensprestaties levert.

Uw comfort en veiligheid is onze prioriteit

Trillingsreductie: AVR-systeem

Trillingsreductie: AVR-systeem

Alle breekhamers van Hilti zijn uitgerust met een systeem voor trillingsreductie: op de TE 300 en TE 500 is het achterste handvat onafhankelijk van de machine en voor de andere breekhamers (TE 700 tot TE 3000) is de behuizing volledig vrij van de motor. Daarbij loopt de gebruiker minder risico op repetitief overbelastingsletsel en mag de breekhamer langer worden bediend op een werkdag.

Récupération des poussières - Système DRS-B

Stofafzuiging: DRS-B-systeem

De DRS-B stofafzuiging is compatibel met alle Hilti breekhamers met een SDS MAX en TE-S-opname en verbetert uw productiviteit, comfort en rendabiliteit. De DRS-B vermindert het risico op blootstelling aan stof, verlengt de levensduur van de eenheid en vermindert de frequentie van het reinigen. 

Stofafzuiging TE DRS-B
Beton afbreken met TE 3000-AVR breekhamer verbonden met B 3600 power supply

Power Supply

Vervang uw generatoren en verlengkabels op de werf

Hoewel steeds meer van uw Hilti-gereedschappen al zijn uitgerust met snoerloze technologie, wilt u natuurlijk niet zonder uw gereedschap met snoer op bouwterreinen werken. Bespaar uzelf meters struikelblokken met een kabelhaspel en gebruik voortaan onze B 3600 Power Supply voor op de werf. 

Of het nu gaat om verlichting, breekhamer of diamantboor, met een laadcapaciteit van 2,1 kWh heeft u voldoende energie - zelfs voor zware toepassingen. In tegenstelling tot generatoren produceert de batterij geen lawaai of uitlaatgassen en met een gewicht van 19 kilo en een oplaadtijd van 2,5 uur, is hij zeer praktisch voor het dagdagelijkse werk.

Meer weten over breekhamers

Breekhamer TE 500-A36

Breekhamer TE 300-A36

Breekhamer TE 2000-AVR

Breekhamer TE 500-AVR

Log in om verder te gaan