Hilti’s Active Vibration Reduction-systeem in breekhamers

Beperk de blootstelling aan trillingen

Reduceer mechanische trillingen met twee derde dankzij onze AVR-technologie

Tijdens het werken met breekhamers komen nu eenmaal trillingen vrij. Maar langdurige blootstelling kan leiden tot gezondheidsproblemen. Hilti’s Active Vibration Reduction (AVR) combineert diverse innovatieve technologieën om mechanische trillingen met twee derde te reduceren in vergelijking met de traditionele machines.

VEILIGHEID EN GEZONDHEID CENTRAAL

Handbediende powertools kunnen leiden tot hand-armtrillingen. Wanneer iemand op regelmatige basis en over een lange periode wordt blootgesteld aan trillingen, kan de bloedsomloop in de handen en voorarmen van deze persoon verstoord worden en kan er schade ontstaan aan zenuwen, pezen, spieren, botten en gewrichten. 

Ons AVR-systeem pakt dit probleem aan. Veel van onze machines zijn hiermee uitgerust, zo ook de meeste van onze breekhamers. Dit betekent dat langdurig gebruik veiliger is omdat er minder trillingen en dus ook minder gezondheidsrisico’s zijn, waardoor de productiviteit verhoogt!

AVR-TECHNOLOGIE

Ons AVR-systeem is een van de meest geavanceerde op de markt, waarbij onze breekhamers gebruik maken van een of meerdere technieken om de trillingen te beperken.

Uitsnede van het subchassis-systeem in de TE 1000-AVR

Subframe systemen

Aanwezig in toestellen zoals de TE 1000-AVR breekhamer, waar de motor van de buitenbehuizing is geïsoleerd door een veersysteem, waardoor trillingen worden geabsorbeerd die anders rechtstreeks op de gebruiker zouden worden overgebracht.

Uitsnede van de dynamische absorber in de TE 50-AVR

Trillingsdempers

De tegengewichten oscilleren om de trillingen in hamerboormachines zoals de TE 50-AVR tegen te gaan, waardoor de trillingen die de handen van de operator bereiken, worden verminderd

Close-up van de ontkoppelde handgreep op de TE 60-ATC-AVR

Ontkoppelde handgrepen

Scheid het trillende deel van het toestel van de gebruiker bij hamerboormachines zoals de TE 60-ATC-AVR, die ook een geïntegreerde trillingsdemper heeft.