ONBEPERKTE LEVERINGENVanaf 70€ /maand met Hilti SMARTMeer informatie

Boorhamers SDS-Max

Kom erachter hoe het kan dat onze SDS Max (TE-Y) boorhamers zulke hoge prestaties leveren en zo weinig onderhoud nodig hebben bij gebruik voor zware boor- en beiteltoepassingen in beton

Image alt text (optional)

Hoe kies je de perfecte combihamer?

Met onze combihamers kan u boren in beton, metselwerk en steen. U kan er zelfs mee beitelen

Onze boorhamer is een echt twee-in-één-gereedschap dat twee functies combineert: een draai-percussiefunctie, zoals de klassieke boormachine, waarmee alle soorten boringen in verschillende installatiesystemen (beton, baksteen, steen, hout, metaal) kunnen worden uitgevoerd, en een beitelfunctie, waarmee alle lichte en zware beiteltaken bij renovatie efficiënt kunnen worden uitgevoerd: schuren, tappen, groeven maken, en zelfs slopen voor de krachtigste modellen. 

Benieuwd welke combihamer te kiezen? Hier zijn een paar tips om die vraag te beantwoorden:

WELKE CRITERIA MOET JE GEBRUIKEN VOOR DE KEUZE VAN EEN BOORHAMER?

1. Boorhamer met snoer of snoerloos?

De stroomvoorziening van de boorhamermachine zal bepalen of u kiest voor een boorhamermachine met snoer of een boorhamermachine op accu. In beide gevallen zijn er voor- en nadelen.

  • Combihamer met snoet: 
    Combihamer met snoer bieden over het algemeen meer vermogen dan snoerloze modellen, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisender toepassingen, zoals slopen op zeer taaie materialen zoals steen of gewapend beton.
  • Bovendien garandeert de stroomvoorziening met snoer een ononderbroken gebruik zonder de vrees voor onderbreking door een lege accu zoals bij draadloze machines kan gebeuren.
    Daar staat tegenover dat de aanwezigheid van de kabel de bewegingsvrijheid beperkt en een verlengsnoer vereist om toegang te krijgen tot alle oppervlakken van de structuur. 

  • Snoerloze combihamer : 
    Als de werf niet op elektriciteit is aangesloten, zal de keuze van een snoerloze boorhamer zeer belangrijk zijn. 
    Accuboormachines hebben van oudsher een beperkt vermogen (minder dan 3 joule), waardoor ze meer geschikt zijn voor kleine klussen. 
    Bij Hilti hebben we echter onlangs een serie snoerloze combihamers ontwikkeld die bijna evenveel vermogen bieden als hun snoerloze tegenhangers, maar met het voordeel van mobiliteit.


2. De slagkracht (joule) en de slagfrequentie van de combihamer

Afhankelijk van het gebruik af en toe, regelmatig of continu, zult u niet voor hetzelfde model kiezen.

Een slagkracht van 3 joule en 3.000 slagen per minuut wordt geschikt geacht voor occasioneel gebruik, terwijl een kracht tussen 4 en 6 joule en 4.300 slagen per minuut voor regelmatig gebruik geprefereerd wordt.
Professionals tenslotte die dagelijks en langdurig boren, kunnen kiezen voor modellen met een slagkracht tussen 8 en 10 joule, voor 3.000 slagen per minuut.


3. De snelheid van de combihamer

De rotatiesnelheid, uitgedrukt in omwentelingen per minuut, geeft het vermogen van de combihamer aan om snel in een materiaal te boren.
Lager dan een traditionele boormachine voor bredere en diepere boringen, ligt het toerental gewoonlijk tussen 300 en 1000 omw/min. 


4. SDS boorkoppen voor boorhamers

Bij de keuze van de boorhamer moet dus rekening worden gehouden met de slagkracht, de slagfrequentie en de rotatiesnelheid.

U moet ook bijzondere aandacht besteden aan de keuze van de boorkoppen voor uw gereedschap. In het algemeen zijn er twee soorten boorkoppen: SDS Plus en SDS Max.

Deze boorkoppen zijn zo ontworpen dat de boor zonder schroevendraaier of moersleutel kan worden ingebracht, dankzij de groeven in de schacht waardoor de boor rechtstreeks in de boorhouder kan worden geplaatst.

  • De SDS Plus boorkoppen wordt gebruikt op de meeste boorhamers en biedt een maximale boordiameter van 30 mm, compatibel met SDS Plus boren. 
  • De SDS Max boorkop kan een maximale diameter van 55 mm bereiken, compatibel met SDS Max boor. De SDS Max boor is bedoeld voor zware beitels (meer dan 5 kg), geschikt voor zware toepassingen zoals slopen op de meest robuuste materialen of boren in gewapend beton met aangepaste boren zoals onze TE-YX betonboor.  

GEZONDHEID EN VEILIGHEID

Niets is belangrijker dan uw veiligheid

Met onze machinetechnologieën zorgen wij voor uw gezondheid en verminderen wij veiligheidsrisico's op de werf. Profiteer van alle veiligheidsmaatregelen die op uw werf vereist zijn, een gezonde omgeving en veilig materiaal

 

Technologieën die uw veiligheid garanderen

Réduction active des vibrations (AVR)

Actieve vibratie reductie (AVR)

Hilti’s active vibration reduction vermindert trillingen met maximaal tweederde vergeleken met conventionele elektrische gereedschappen, resulterend in groter werkcomfort en toegenomen productiviteit.

Système d’aspiration des poussières (DRS)

Stofafzuigsysteem (DRS)

Hilti’s stofafzuigsysteem vangt 95% van de gevaarlijke stoffen op, beschermt de gebruiker en zorgt voor een propere omgeving. Het DRS-systeem vermindert ook de hoeveelheid stof dat door de machine wordt opgenomen, waardoor het de levensduur verhoogt en stilstand van de machine reduceert. Dit systeem werkt zowel tijdens het boren als beitelen.

Système anti-torsion (ATC)

Active torque contrôle (ATC)

Hilti’s ATC-systeem biedt een aanvullende bescherming in het geval het verbruiksmateriaal vastloopt

 

Dienst na verkoop

Binnen welke termijn krijg ik mijn gerepareerde gereedschap terug?

Unieke snelheid - zo snel mogelijk repareren

  • Wij halen de machine op, repareren en leveren het bij u af
  • Efficiënte ophalen en afleveren bij u thuis of op de werf door onze transportbedrijven
  • Unieke expertise: reparaties worden uitgevoerd door opgeleide en gecertificeerde Hilti-technici die uitsluitend Hilti-onderdelen gebruiken

Hoeveel kost het om mijn gereedschap te repareren?

Unieke garantie - 2 jaar** gratis reparatie

  • Na de unieke garantieperiode van 2 jaar kunt u gebruik maken van onze reparatiepakketten met een maximumbedrag.
  • Na elke herstelling die niet onder de garantie valt (vaste prijs of prijsopgave), geniet u van 3 maanden extra garantie op het toestel.
  • Fabrieksgarantie: Hilti dekt fabricagefouten in uw machine gedurende de gehele levensduur van de machine.

Hoe kan ik tijd besparen met het reparatieverzoek?

Eenvoudig en snel - 1 klik of bel voor uw aanvraag

  • Registratie van uw gereedschap of een bewijs van aankoop is niet nodig.
  • Neem contact met ons op via 0825 01 05 05 (0,15€/min + gesprekskosten) of via onze website.
  • Het volgen van de reparatiestatus op onze website of op onze mobiele app.