Brandwering voor architecten

Firestopsystemen zijn meer dan zomaar een product

Hilti firestop for architects

Bij Hilti kunnen we u helpen met het specificeren en ontwerpen van systemen voor passieve brandbeveiliging.

We bieden ook geavanceerde producten, gemakkelijk te gebruiken ontwerpsoftware en technische ondersteuning ter plaatse, online of via de telefoon. Neem contact op met uw Hilti verkoopadviseur als u online niet kunt vinden wat nodig is.

PRODUCTEN DIE VOLDOEN AAN RICHTLIJNEN BRANDVEILIGHEID

Hilti firestop module box

Onze firestopproducten zijn conform de strengste internationale richtlijnen, zoals ASTM en EN.

Veiligheid van personen is van essentieel belang voor Hilti. We hebben meer dan 30 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van systemen voor passieve brandbeveiliging. 

We bieden een groot aantal goedgekeurde producten voor verschillende toepassingen op de bouwplaats.

Firestopsystemen kunnen bijdragen aan de brandklasse van een muur, plafond of vloer, wanneer er sprake is van een doorvoering van een kabel, pijp of voeg. Het draagt bij aan het stoppen van de verspreiding van vuur, rook en giftige gassen en maakt deel uit van het veiligheidsplan van het gebouw.

ONZE FIRESTOPPRODUCTEN VERBETEREN DE PRESTATIES VAN GEBOUWEN

Hilti fire protection testing

De firestopproducten van Hilti kunnen de constructie van gebouwen verbeteren en daarnaast bescherming bieden tegen brand. Ze zijn goedgekeurd volgens ETA en UL brandbeschermingtesten. Ze verbeteren de prestaties op het gebied van:

  • Geluidsisolatie - doordat openingen worden afgesloten, die ook geluid doorlaten.
  • Bewegingen - die de gevolgen van aardbevingen, thermische beweging van leidingsystemen, doorbuiging van de constructie en vibraties van industriële installaties minimaliseren.
  • Om gebouwen te beschermen tegen schimmels en meeldauw,  bieden we producten die bestand zijn tegen schimmels en meeldauw. Deze zijn bijzonder handig  bij het ontwerpen van systemen voor ziekenhuizen.
  • Volg LEED- en BREEAM certificering voor groen bouwen.

WE HELPEN U VANAF DE PLANNING TOT DE BOUWVERGUNNING

We kunnen u helpen met het ontwerp en de uitvoering van uw project, van de planning tot de bouwvergunning en uitvoering. 

We bieden u een technische bibliotheek met online informatie. Hier vindt u gemakkelijk te kopiëren 2D-tekeningen, vergunningen, specificaties, teksten en nog veel meer. 

U kunt ook gebruikmaken van de Hilti Button for Firestop ontwerpsoftware en de BIM/CAD-bibliotheek met Hilti-producten. 

De Hilti Button for Firestop identificeert automatisch doorvoeringen, beveelt firestopproducten aan met bijbehorende gegevens en stelt een materiaallijst op. U bespaart tijd doordat u geen gedetailleerde codes en productspecificaties meer hoeft te lezen. 

U kunt gemakkelijker en sneller ingewikkelde ontwerpberekeningen uitvoeren. Het systeem is nauwkeurig, up-to-date en gebaseerd op de jarenlange ervaring van Hilti op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Zo kunnen wij u de beste oplossingen voor uw project bieden. 

U kunt ook contact opnemen met uw Hilti verkoopadviseur om ondersteuning te vragen, op de bouwplaats of via de telefoon.

Raadpleeg een ingenieur