SCANNEN VAN WAPENING, EAGLE HOUSE, LONDEN VERENIGD KONINKRIJK

Hoe we hebben bijgedragen aan het traceren van wapening in 18.000 m2 beton.

De uitdaging

Eagle House is een omvangrijk woonproject in het centrum van Londen met 276 wooneenheden, meer dan 6000 vierkante meter winkelruimte, een plein en meer dan 30 parkeerplaatsen. Het gaat om een totaal van 18.000 vierkante meter. 

De uitdaging voor de ontwikkelaar, Mount Anvil, was om alle spanwapening in de betonnen vloerplaten, koven en plafonds te vinden.

De oplossing van Hilti

Het meetbedrijf, Murphy Surveys, koos ons Hilti PS 1000 X-Scan Detectiesysteem voor deze opdracht. Ze moesten wapening, wapeningsnetten, spanwapening, buizen, stroomdraden en andere objecten in het beton vinden. 

Ons Hilti PS 1000 X-Scan detectiesysteem is een pulsradarscanner, waarmee het mogelijk is objecten te zien binnen de constructie, zonder dat hierbij geboord hoeft te worden. De scanresultaten worden direct op een kleurenscherm in 2D en 3D getoond. 

Op deze manier kon het meetbedrijf meteen het gebouw beoordelen tijdens de scan. 

Vervolgens maakte het meetbedrijf gebruik van onze Hilti PROFIS detectiesoftware om de gegevens meer in detail te bestuderen. Op basis van deze gegevens konden collega’s van het meetbedrijf rapporten en 3D modellen van de constructie opstellen. 

Dit alles zorgde ervoor dat tijd bespaard werd voor dit project. Dit is te danken aan een niet-destructieve methode om te testen of Eagle House onaangetast was, voordat er overgegaan zou worden tot boren.

PRODUCTEN DIE GEBRUIKT ZIJN VOOR DEZE OPLOSSING

  • Hilti PS 1000 X-Scan detectie systeem

    Hilti PS 1000 X-SCAN systeem

    Onze Hilti PS 1000 X-Scan scant grote betonoppervlakten en detecteert objecten in meerdere betonlagen.

    Meer informatie

VRAAG EEN GRATIS DEMONSTRATIE OP LOCATIE VAN HET HILTI PS 1000 X-SCAN SYSTEEM AAN

Voor meer informatie of om een demonstratie aan te vragen van één van onze Hilti scanners en detectiesystemen, kunt u contact opnemen met uw lokale Hiliti-team. Wij helpen u graag op locatie, online of via de telefoon.

Raadpleeg een ingenieur