BESCHERMEN VAN EEN BELANGRIJKE BRUG TEGEN AARDBEVINGEN – NATHDWARA INDIA

Achteraf aangebrachte wapening en kortere ankerlengtes.

Hilti jobsite reference road bridge Nathdwara India

De uitdaging

Hilti jobsite reference road bridge Nathdwara India

De nieuw brug in Nathdwara in India maakt deel uit van een enorm project waarbij een weg van 79 km met meerdere bruggen de belangrijke steden Gomti, Chouraha en Udaipur in Rajasthan moet gaan verbinden. Dit is een belangrijk project voor forenzen die tijd en geld kunnen besparen bij het reizen in de regio.

De brug bij Nathdwara heeft echter een scherpe bocht en dus waren seismische maatregelen nodig om te voorkomen dat de brug zou verschuiven bij een aardbeving.

Maar deze aanpassingen moesten worden gedaan terwijl de brug in aanbouw was en dat was geen gemakkelijke opgave. Het was moeilijk om diep te boren in de verstevigde pijlers die al geïnstalleerd waren.

Wij werden gevraagd een oplossing te bedenken. 

De oplossing van Hilti

We stelden voor ons Hilti HIT-HY 200-R chemische anker te gebruiken in combinatie met het HIT Wapeningsontwerp met kortere ankerlengtes.

Met ons ontwerp en de HIT-HY 200-R konden de stoppers worden vastgemaakt in een ondiepe laag beton en kon de ankerdiepte worden verminderd van ongeveer 800 mm tot 360 mm. De bouwteams konden daarna gemakkelijk boren in de bestaande pijlers, de chemische mortel  injecteren en de stoppers bevestigen.

Het ingenieursteam van Hilti bleef ook ter plaatse om direct ondersteuning te bieden bij dit proces.

Gerelateerde Software

Raadpleeg een ingenieur